FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakularni povratak!

Mirko Filipović potpisao za UFC! - 'Neke revanše želim više nego išta!

Nakon što su svjetski mediji donijeli informaciju da je Mirko Filipović po treći put potpisao za UFC, potvrda je stigla i od samog Cro Copa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na službenoj Mirkovoj stranici osvanula je poruka u kojoj je otkrio i da će se prvi put boriti već u travnju ove godine, a samu vijest o povratku u UFC potvrdio je i putem SMS-a našem novinaru.

Filipović se zahvalio na podršci, a kao motiv ponovnog potpisa je naveo neke revanše koje želi odraditi prije kraja karijere.

''Dragi prijatelji, informacije koje se pojavljuju na raznim portalima oko mog povratka u UFC su točne! Prvu borbu ću imati u travnju! Hvala svima na podršci! Postoje neke borbe koje bi zaista volio odraditi prije završetka karijere, riječ je o nekim revanšima koje želim više nego išta, bez obzira da li ću pobijediti ili ne, spremit ću se maksimalno i dati zaista sve od sebe, hvala UFC-u što mi je ispunio želju i što će mi to omogućiti!", stoji u poruci na mirkofilipovic.com.

Cro Cop je zadnju borbu u UFC-u imao 2011. kad je poražen od Roya Nelsona. Iako se špekuliralo o prekidu karijere, Filipović se vratio te je 2012. osvojio K-1 World Grand Prix u Zagrebu, a kasnije se natjecao i i u Gloryju - najboljoj svjetskoj kickboksing organizaciji i pritom upisao po poraz i pobjedu.

Nedavno su se pojavile informacije kako je Bellator sve dogovorio s Mirkom te da će hrvatski borac uskoro potpisati za tu organizaciju. Međutim, Filipović je očito prihvatio bolju ponudu i po treći put potpisao za UFC.

Najbolji nastup za UFC je vjerojatno imao protiv Pata Barryja, a uz njega je svladao i Mustaphu Al Turka, Eddieja Sancheza i Anthonyja Perosha. Posljednja tri poraza od Mira, Schauba i Nelsona koštala su ga otkaza, a gubio je još i od Dos Santosa, Konga i Gonzage.

Ukupni rezultat u UFC-u mu se zaustavio na četiri pobjede i šest poraza, no sada će ga imati prilike popraviti, jer očigledno je nakon svog poznatog high-kicka protiv Ishiija na Staru godinu, a koji su prenijeli svi svjetski MMA portali, ponovno dobio priliku boriti se u najjačoj borilačkoj organizaciji svijeta.

Podržavate li Mirkov povratak u UFC?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider