FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čeka nas super okršaj

Milijuni ponovno u igri, čeka se sudar dva prijatelja

''Poštujem ga, ali se ne bojim. Borit ću se bilo kada i bilo gdje...'', dočekao je meksički superstar svoju priliku da pošalje poruku trenutačno najboljem svjetskom boksaču...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Digla se opet prašina oko sudaca kao i nakon svakog velikog meča. A Meksikanac Saul Canelo Alvarez i Portorikanac Miguel Cotto su definitivno probrane boksačke marke. Ako su planetarno popularni Floyd Mayweather i Manny Pacquiao 'Ronaldo i Messi' svjetskog boksa, onda je ovaj dvojac sudar, recimo, Ibrahimovića i Suareza. Oscar De la Hoya i njegov 'Goldenboy productions' odradili su dobar posao i jedan od najiščekivanijih mečeva godine otišao je nakon 12 rundi na stranu Meksikanca.

Bodovno poprilično uvjerljivo što je bilo dovoljno za polemične tonove nakon meča. Inače, prije pet godina Canelo je nokautirao i Cottovog brata Josea također u Las Vegasu.

Svježe umirovljeni Floyd Mayweather je sa strane posprdno iskomentirao trenera Cotta, legendarnog Freddija Roacha i još jednom uputio otrovnu strelicu prema svim svojim bivšim protivnicima iz 'A klase' boraca.

''I Cotto i Canelo i Pacquiao su mi poljubili guzicu u ringu'', podsjetio je Amerikanac na svoje velike skalpove.
S druge strane, tek 25 – godišnji Canelo poslao je iz ringa poruku prema čovjeku koji danas, zbog stopostotnog omjera pobjeda, figurira kao do jučer Mayweather najveća lovina – Gennady Golovkin.

''Cotta iznimno poštujem, ali sada je došlo moje vrijeme. Golovkin je veliki šampion i moj prijatelj, ali ukrstit ću rukavice s njim, nema problema'', izjavio je odmah u ringu nakon borbe Canelo.

Golovkin je nedavno odradio možda i najtežeg protivnika u svojoj karijeri. 33 – godišnji Kazahstanac je u osmoj rundi nokautirao opasnog Kanađanina Davida Lemiuxa.

Ono što svijet boksa sada intrigira je sudar njih dvojice. Za razliku od Mayweathera, Golovkin je kud i kamo atraktivniji borac. Od svoje 34 pobjede ima čak 31 nokaut (najbolji postotak u povijesti srednje kategorije). O tome koliko je kvalitetan govori činjenica da u svojih 375 amaterskih i profi borbi nikada nije bio nokautiran. Definitivno veliki, najveći izazov za Canela.

Nema sumnje da nas u 2016-toj vrlo vjerojatno čeka super okršaj Canelo – Golovkin. Milijuni će donijeti 'Pay per view', a boksački sladokusci dobit će meč koji bi mogao ponuditi vrhunski boks.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider