FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Legendarna borba

VIDEO Ovako je udarao Iron Mike: 30 godina otkako je ispisao povijest

Na današnji dan 1986. godine svijet boksa je upoznao razornog udarača iz New Yorka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije točno 30 godina, 22. studenog 1986. godine, Mike Tyson je postao najmlađi svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji - nikome poslije nije uspjelo uzeti pojas sa samo 20 godina.

Tysonov protivnik u borbi u Las Vegasu bio je Trevor Berbick, boksač s Jamajke koji je svojedobno pobijedio i Muhammada Alija.

Berbick je u meč ušao kao prekaljeni boksač u usporedbi s Tysonom - ne toliko zbog broja mečeva (36 naspram Tysonovih 27) koliko zbog činjenice da je bio 12 godina stariji.

Tysona to nije zanimalo. Mladić iz Brooklyna u ring je ušao s 27 uzastopnih pobjeda i gomilom motiva što je Berbick osjetio na svojoj koži nakon nepune dvije runde.

Fantastična serija udaraca poslala ga je na pod s kojeg se uspio podići tek toliko da bi ponovno zateturao što kod suca nije ostavilo ni trunku dileme može li se meč nastaviti.

Naslov je branio devet puta, a uzeo mu ga je Buster Douglas. Karijera mu je nakon toga krenula nizbrdo, završio je i u zatvoru na tri godine zbog silovanja, a kad se vratio pobrinuo se da ga svijet zauvijek upamti. Odgrizao je komad uha Evanderu Holyfieldu, imao kasnije problema sa zakonom i više nikad nije bio onaj stari Iron Mike, udarač kojeg su svojedobno obožavali baš svi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider