FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'prebio me...'

VIDEO Legendarni Henderson 'unakazio' Bispinga, no Englez zadržao naslov!

Michael Bisping po prvi je put u svojoj karijeri obranio naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanski borac Michael Bisping po prvi je put obranio naslov UFC prvaka u srednjoj kategroji nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao apsolutnu legendu ovog sporta Dana Hendersona. Manchester Arena ugostila je UFC-ov event 204, a susret Bispinga (37) i Hendersona (46) bio je revanš borbe iz 2009. kada je pobjedu odnio Amerikanac.

Lice Bispinga nakon borbe izgledalo je kao lice gubitnika, pogotovo nakon što se pogleda Henderson koji na sebi gotovo da nije imao ni ogrebotine. Britanac je bio obliven krvlju, no u konačnici je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Henderson je otvorio ranu iznad desnog Bispingova oka već u prvoj rundi, no to engleskog borca nije spriječilo da bude maksimalno agresivan i precizniji u svojim napadima. Amerikanac je imao Bispinga na podu u čak dva navrata, no svaki se put ovaj uspio obraniti i podignuti ponovno na noge.

U drugoj polovici borbe, kada je Henderson već malo ostao bez snage, zaredali su se promašaji američkog borca, dok je Bisping skupljao bodove pokojim kvalitetnim napadom i udarcima s distance. U konačnici je sudačka odluka bila jednoglasna, ali i tijesna (48-47, 48-47, 49-46).

Michael Bisping je po prvi put u karijeri obranio pojas prvaka kojeg je osvojio početkom ljeta pobjedom protiv Lukea Rockholda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider