FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
FIGHT!
FFC 12

Mehić: U Sloveniju idem po pobjedu!

FFC 12 nam donosi zaista vrhunske borbe na kojima će svoj debi za najjaču regionalnu borilačku organizaciju imati i Elmir Mehić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srčani Mehić koji je u zadnja tri meča dva puta slavio brutalnim nokautima i kojeg mnogi vide kao nasljednika Dževada Poturka snage će odmjeriti s Rokom Štruclom, što obećava pravi rat u ringu.

Bosansko-hercegovački K1 teškaš nakon debija na Gloryju i sjajnog meča s Mladenom Kujundžićem stiže u FFC. Mehić nam je u razgovoru otkrio kako je maksimalno "nabrijan" i spreman za okršaj sa Štruclom.

Koliko si se oporavio od borbe na Gloryju i kako teku pripreme za sljedeće nastupe?

"Oporavak je prošao odlično, nije to neka ozljeda za koju je potreban duži oporavak,standardna posjekotina, ali dovoljna da izgubim meč. Pripreme teku više nego odlično, moj trener Dževad Poturak se brine o svemu i sve je dovedeno na najviši nivo."

Kako se nosiš s tim da te vide kao najjačeg teškaša u Bosni i Hercegovini i nasljednika Dževada Poturka?

"Epitet najjačeg teškaša je jako veliki teret i to treba opravdati, i zaista težim ka tome da budem pravi nasljednik Dževada Poturka. Ima tu dosta rada, dosta odricanja, put je dug, ali cilj je jasan - želim biti na vrhu!"

Razmišljaš li o revanšu s Kujundžićem?

"Naravno da razmišljam, to je meč s kojim ja liježem i ustajem već neko vrijeme, i nadam se da će u narednom periodu doći do revanša. Ostao sam dužan Mladenu!!"

U zadnje vrijeme si dosta angažiran, prema rasporedu trebao bi imati četiri meča već do kraja svibnja. Je li ti to prejak tempo?

"To je dio posla koji obavlja Dževad i mislim da on dobro zna što radi, koliko je dovoljno između svake borbe za oporavak i ponovni ulazak u ring. Danas je veliki problem borcima s angažmanom, ja sam sretan što imam priliku da pokažem što znam i što skupljam iskustvo. Pored mene tu još nekoliko boraca koji često imaju priliku da se bore zahvaljujući Dževadu."

FFC 12 nam donosi i tvoj debi za FFC. Koliko će biti teško pobijediti Roka Štrucla pred domaćom publikom?

"Definitivno me očekuje jak i tvrd meč, protivnika poštujem, ali bez obzira ja idem po pobjedu. Želim opravdati svoje sudjelovanje na tako jednoj velikoj priredbi."

Najavljuješ li nam nokaut ili ipak misliš da će borba ići do kraja?
"Idem se boriti i dati sve od sebe, za mene je pobjeda ako ga nokautiram, a već sam rekao da idem po pobjedu. Opet što je zapisano, dogodit će se."

Nakon FFC-a imaš novi meč pod okriljem bosansko-hercegovačke organizacije No Limit, u ring ti stiže Daniel Lentie. Još jedan vrlo iskusan protivnik i velika borba.

"Da, poslije FFC-a čeka me još jedan iznimno težak meč protiv Daniela Lentiea. Prije svega nadam se dobrom meču u kojem će publika uživati i nadam se da ću zajedno s njima na kraju slaviti u Goraždu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider