FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Naslov posvetio kontroverznom Lončaru

Luka Plantić postao europski juniorski boksački prvak, Filipi srebrni

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Luka Plantić postao je europski prvak u srednjoj kategoriji nakon što je u subotnjem finalu, diskvalifikacijom u drugoj rundi, svladao Talijana Giovannija Sarchiotta, dok je Toni Filipi osvojio srebrno odličje u teškoj kategoriji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Plantić je pred petstotinjak bučnih navijača od prve sekunde borbe nametnuo žestok tempo koji njegov talijanski suparnik nije mogao pratiti pa je često nedozvoljenim sredstvima pokušavao zaustaviti hrvatskog borca. Sudac u ringu to je kaznio s dvije javne opomene u prvoj rundi te još jednom u drugoj, što je značilo diskvalifikaciju i početak slavlja za Plantića koji je nakon Filipa Hrgovića i Dine Mansoura postao treći Hrvat sa zlatnom medaljom s juniorskog EP-a.

"Ovu sam medalju osvojio za Kristijana Tepeša, Vidu Lončara i Luku Prtenjaču koji je pao na vagi. Presretan sam zbog ove medalje kojom sam potvrdio svjetsko srebro i broncu s Olimpijskih igara mladih u Nanjingu", rekao je 18-godišnji član BK Sesvete.

Zadranin Toni Filipi završio je juniorsku karijeru osvojivši i svoju treću srebrnu medalju, nakon što se srebrom okitio na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama mladih. U Zagrebu ga je u finalu u teškoj kategoriji pobijedio Ukrajinac Konstjantin Pinčuk jednoglasnom odlukom sudaca.

"Opet sam bio lošiji u prvoj rundi, vratio sam se u drugoj, ali sam opet pao u trećoj. Ne znam zašto se to dogodilo. Ipak, jako sam zadovoljan svojim nastupom", rekao je Filipi nakon poraza u finalu.

Tako je u Zagrebu završeno juniorsko Europsko prvenstvo, koje će, nažalost najviše ostati upamćeno po divljačkom napadu hrvatskog boksača Vide Lončara na poljskog suca, a tek onda po borcima koji su osvojili naslov europskih prvaka.

Osim Luke Plantića u srednjoj kategoriji, europskim prvacima postali su: Rus Ivan Abramov (muha), Englez Muhammad Ali (bantam), Moldavac Dorin Bucsa (pero), Rus Maksim Krivcov (laka), Talijani Vicenzo Arecchia (poluvelter) i Vicenzo Lizzi (velter), Rumunj Aradoaie Paul Andrei (poluteška), Ukrajinac Konstjantin Pinčuk (teška) i Nijemac Peter Kadiru (superteška).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider