FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Uživo na OYO.hr

'Ludi' parteraš: Najviše volim kad borci izađu na hardcore muziku pa se prepadnu

Oni koji su ga gledali prošle sezone ostali su oduševljeni njegovim izvedbama u parteru i još luđim slavljima nakon borbe. Drugi event Hrvatske MMA lige na rasporedu je danas u 21 sat, a prijenos uživo je na OYO.hr...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Anto Radman je 23-godišnjak iz Zagreba. Skroman, pristupačan i vječito nasmijan, atipični je lik na vaganju jer gotovo u pravilu uvijek trči sa strane dok se ostali važu.

>> Prognoza najboljih borbi MMA lige: Što nas danas čeka u Ciboni?

''Hahaha, evo jutros sam se vagao, imam 77,8 kilograma, mislim da bi trebalo biti OK. Uvijek imam viška, pa trčim da skinem'', priča nam kroz smijeh.

Njegovi mečevi gotovo uvijek završavaju prekidom. Prošle je sezone u kvalifikacijama slavio protiv Zvone Vrkića, inače kickboxača, swingom nakon minute borbe. Sličan profil borca protivnik je i ove sezone u kvalifikacijama.

''Stupalo iz splitskog Pit Bulla, kickboxač, ako se ne varam prvak Europe i Hrvatske u low kicku. Za mene je eventualno prednost što bolje poznajem okruženje nakon prve sezone. Ambijent, kavez, tako da ulazim hladne glave'', opisuje svog protivnika.

Prednosti?

''Kickboxači se obično sporije kreću. Imaju drugačiji gard, nešto su sporiji. Zauzmu poziciju i rade serije. Možda nađem neki prostor za swing, vidjet ćemo.''

Protiv Ivana Zovka prošle sezone u četvrtfinalu si preživio dva teška knockdowna, i završio borbu u parteru, nevjerojatan obrat?

''Nisam bio potpuno u knockdownu, bio sam stvarno uzdrman. Sjećam se da sam se dva put pokušao 'odmoriti' u stand up borbi, ali kad god sam otišao u razmjenu shvatio sam 'Anto za tebe je parter', uvijek bi izvukao deblji kraj u stand up borbi haha''.

Postao je poznat po svojim vratolomijima nakon borbi, u svojim slavljima. No, prije borbe ne djeluje ni malo 'nabrijano'.

''Ma većina boraca nije ni prgava ni umišljena. Meni je uzor Fedor. On je bio tako zadivljujuće smiren, a pravi maher u kavezu. Zato i s njegovom pjesmom ulazim u kavez. Od grupe Era, zaista me smiruje. Najbolje mi je kad vidim borce koji ulaze na neku hardcore muziku a onda kad uđu u kavez se prepadnu.''

U slobodoj borbi je tri godine, a potencijal se u njegovom UFK ''Novi Zagreb'' brzo uočio. Već je nakon nekoliko mjeseci počeo ići na amaterska natjecanja. Za sada jako dobro gura u profi vodama.

''Ne znam hoću li ostati u ovom sportu. Studiram ''Sigurnost i održavanje zrakoplova'' u Velikoj Gorici. Za sada uspjevam gurati jedno i drugo.''

Finalist velter kategorije do 77 kilograma večeras ulazi u kavez u trećoj borbi večeri. Anto je jedan od onih zbog kojih se zaista isplati doći u Cibonu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider