FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Sjajni Bellator

Kongo prebio Volkova, Kato brutalno nokautirao Schillinga

Održan je Bellator 139 event gdje su glavnu borbu odradili Cheick Kongo i bivši prvak Aleksander Volkov, a Francuz je slavio nakon dominantne predstave. Novi nastup upisao je jedan od najboljih kickboksača svijeta, Joe Schilling, no on je brutalno nokautiran od strane Hisakija Katoa, piše Fightsite.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Aleksander Volkov izgledao u puno boljem fizičkom stanju, a i bio je favorit na račun mladosti i činjenice da je bivši Bellatorov prvak, Cheick Kongo je pokazao što u ovakvim slučajevima znači iskustvo. Kroz tri runde je u potpunosti dominirao nad Rusom te slavio jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde.

Kongo je jednostavno bio bolji na nogama, no i na parteru, gdje je nekoliko puta nanosio štetu brutalnim udarcima laktovima. Važna je do pobjeda za Francuza, nakon što je doživio poraz od Muhammeda Lawala. Volkovu je ovo drugi poraz u nizu i sad je teško zaključiti tko bi mogao biti teškaški izazivač, nakon što se Vitali Minakov napokon vrati.

Davea Rickelsa je pobjede koštala neopreznost, nakon što je unutar završavanja borbe protiv Johna Alessia svog protivnika pogodio koljenom u glavu te je njihov ishod poništen, a do pobjede je došao Pat Curran. Bivši izazivač je ipak bio prekvalitetan za izuzetno talentiranog Emmanuela Sancheza te je slavio uvjerljivom odlukom.

Najzanimljivija borba bila je ona između Pata Schillinga i Hisakija Katoa. Očekivalo se kako bi Schilling trebao uvjerljivo slaviti ukoliko borba ostane na nogama, no zapravo se dogodilo potpuno suprotno. Početkom druge runde je Japanac krenuo naprijed, a onda izveo nevjerojatan superman punch, kojim je instantno nokautirao američkog kickboksača. Nokaut mjeseca? Vjerojatno!

Ukupno je održano 12 borbi, a cijeli event je pratilo oko 4000 gledatelja u živo.

Bellator 139 - rezultati

Cheick Kongo def. Alexander Volkov - jednoglasna sudačka odluka
David Rickels vs. John Alessio - poništeno (ilegalan udarac)
Hisaki Kato def. Pat Schilling KO (R2, 0:34)
Pat Curran def. Emmanuel Sanchez - jednoglasna sudačka odluka

Aaron Ely def. Jeimeson Saudino - SUB (R2, 1:05)
Bryanna Fissori def. Iony Razafiarison - jednoglasna sudačka odluka
Alex Huddleston def. Javy Ayala - SUB (R1, 1:12)
Augusto Sakai def. Daniel Gallemore - KO (R2, 5:00)
Bubba Jenkins def. Joe Wilk - KO (R2, 1:00)
Bobby Cooper def. Pablo Villaseca - jednoglasna sudačka odluka
Gaston Reyno def. Greg Scott - SUB (R1, 1:17)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider