FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Četiri puta otkazivano

Spektakl koji je tiha patnja svakog fana slobodne borbe: UFC čini sve da se ne odgodi

Ova borba se pokušava organizirati već peti put, a evo što se dogodilo u pretehodna četiri.

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson u se već toliko puta našli na sučeljavanjima jedan pokraj drugoga na sučeljavanjima da bi se vjerojatno potukli od milja na ulici. Gledanja im je već dosta...

Ova borba se pokušava organizirati već peti put, a evo što se dogodilo u pretehodna četiri.

Prvi put su u oktogon trebali još u prosincu 2015., no Khabib je mjesec dana prije borbe ozlijedio rebra. Pet mjeseci kasnije su pokušali organizirati borbu, ali onda ju je Ferguson 10 dana prije borbe otkazao zbog problema s plućima.

Treći pokušaj smo čekali godinu dana, ali Khabib je dan prije borbe na vaganju završio hospitaliziran i liječnici su mu zabranili nastup.

Nova godina 2018., nova odgoda. Ferguson je tjedan dana prije borbe teško ozlijedio koljeno.

"To je posljednja borba na planetu koju želim organizirati. To bi bio već peti pokušaj, to je suludo", poručio je Dana White, čelni čovjek UFC-a.

Najbliže borbi su bili prije tri godine kada je Khabibu zbog skidanja kilograma zabranjen nastup, iako mu je tada i Ferguson zaželio sreću.

Nurmagomedov je skidao navodno oko 18 kilograma za tu borbu.

A kada je Ferguson prije dvije godine ozlijedio koljeno, svi su mislili da je prvotravanjska šala, ali on je to demantirao fotografijom koja je sve ostavila u šoku.

Iza vrijeđanja krije se poštovanje jer Fergusona mnogi vide kao čovjeka koji uistinu nema straha od opakog Dagestanca. Argument za to? Neporažen je čak osam godina.

Okršaj njih dvojice je tiha patnja svakog obožavatelja slobodne borbe i nitko ne želi vjerovati da će ga peti put, 18. travnja, zaustaviti koronavirus.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider