FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Money vs Pac-Man

Još nas samo potpis dijeli od boksačkog 'meča stoljeća'

Filipinac Manny Pacquiao pristao je na sve uvjete borbe, najskuplje u povijesti boksa, s Floydom Mayweather Juniorom, koja bi se trebala dogoditi početkom svibnja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pacquiaovi promotori 'Top Rank' objavili su da je Manny potpisao ugovor, čime je ostvaren i pretposljednji uvjet na putu do borbe.

"Top Rank i Manny su pristali na uvjete. Još ne znam za drugu stranu. Činjenica da smo pristali na testiranje na doping od strane USADA (američke antidopinške organizacije), borbu u Las Vegasu i 40 posto nagradnog fonda pokazuje koliko žarko želimo ovaj dvoboj", rekao je potpredsjednik Top Ranka Carl Moretti.

Posljednje što se treba dogoditi je potpis Floyda Mayweathera, za koji mnogi smatraju da se neće dogoditi. Amir Khan se svojedobno trebao boriti s Mayweatherom, ali je potonji izabrao ne potpisati ugovor, odnosno dogovoriti si borbu s manje opasnim Marcosom Maidanom.

"Floyd se stalno hvali količinom novca, načinom života i svime ostalim. Mene to ne zanima. Ja samo čekam da stavi potpis na ugovor", rekao je Pacquiao.

Mayweather je u dosadašnjih 47 borbi slavio u svima, a 26 ih je čak završavao s nokautom. Prema financijskom magazinu Forbesu prošle je godine zaradio čak 66 milijuna dolara, najviše od svih sportaša.

Borba bi se, kako se zasada govori, trebala dogoditi 2. svibnja, a nagradni fond je nevjerojatnih 300 milijuna američkih dolara, što bi značilo da će to biti najskuplja borba u boksačkoj povijesti! Pacquiao je svjetski prvak u osam, a Mayweather u pet različitih boksačkih verzija. 

Recimo i da je njihov dvoboj u dva navrata pokušao biti dogovoren, ali se borci nisu uspjeli pogoditi oko svojih visokih zahtjeva i raspodjele novaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider