FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Event UFC-a

Jedna od najvećih krađa ikad: Suci poklonili pobjedu prvaku!

Georges St-Pierre obranio je svoju titulu prvaka u velter kategoriji podijeljenom sudačkom odlukom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto proslave odličnim eventom za 20. obljetnicu od održavanja prvog eventa UFC-a, dogodila se na kraju jedna od najvećih sudačkih krađa u posljednjih nekoliko godina. Georges St-Pierre obranio je svoju titulu prvaka u velter kategoriji podijeljenom sudačkom odlukom, ali apsolutno svi se slažu da to nije zaslužio te da je Johny Hendricks bio bolji.

Sjajni kanadski borac u posljednje vrijeme ionako je prilično često morao slušati kritike MMA fanova da mu nastupi nisu dovoljno atraktivni, a ovog puta GSP se mora pripremiti na još žešće napade. Johns Hendricks definitivno mu je pružio najžešći otpor od svih njegovih dosadašnjih protivnika posljednjih godina.

Daleko od toga da GSP nije također imao svojih blistavih trenutaka, Hendricks se isto više puta našao u prilično teškim situacijama.

GSP se tijekom najvećeg dijela borbe odlučio za udarce low kickovima, ali tom taktikom ipak nije uspio napraviti previše štete na protivnikovim nogama. U nekoliko je navrata St-Pierre bi oteže ošamućen, ali je ipak u svakoj toj situaciji uspijevao ostati koliko-toliko pribran, pa ga Johny nije uspio dovršiti.

Dva suca su na kraju preglasavanjem odlučili ipak dati pobjedu GSP-u: 48-47, 47-48, 48-47.

U sunaslovnoj borbi Rashad Evans slavio je tehničkim nokautom protiv Chaela Sonnena u posljednjoj minuti prve runde. Američki gangster očito nije pripremio dobru taktiku, nije znao kako se suprotstaviti i iskoristiti Rashadove slabosti te su se uskoro našli u parteru, a tamo se ipak bolje snalazio Evans.

U dvoboju prijatelja bolje je tako ipak prošao Rashad koji je zahvaljujući udarcima u parteru natjerao suca na reakciju i zaustavljanje borbe 55 sekundi prije kraja prve runde.

Robbie Lawler pobijedio je podijeljenom sudačkom odlukom Roryja MacDonalda, ali bila je to borba koju publika neće dugo pamtiti. Iako su na mahove imali prilično zanimljivih poteza, bilo je također i razdoblja kad ih je publika izviždala zbog neaktivnosti.

Jedini borac koji je do svoje pobjede stigao klasičnim nokautom je Tyron Woodley koji je desnim krošeom odlično pogodio Josha Koschecka i meču je tu bio kraj. (Agencija VLM)

UFC 167:

Georges St-Pierre def. Johny Hendricks - podijeljena sudačka odluka
Rashad Evans def. Chael Sonnen - TKO (R1 4:05)
Robbie Lawler def. Rory MacDonald - podijeljena sudačka odluka
Tyron Woodley def. Josh Koscheck - KO (R1 4:38)
Ali Bagautinov def. Tim Elliott - jednoglasna sudačka odluka

Donald “Cowboy” Cerrone def. Evan Dunham - Submission (Triangle Choke, R2 3:59)
Thales Leites def. Ed Herman - jednoglasna sudačka odluka
Rick Story def. Brian Ebersole - jednoglasna sudačka odluka
Erik Perez def. Edwin Figueroa - jednoglasna sudačka odluka

Jason High def. Anthony Lapsley - jednoglasna sudačka odluka
Sergio Pettis def. Will Campuzano - jednoglasna sudačka odluka
Gian Villante def. Cody Donovan - TKO (R2 1:22)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider