FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Povratak u Japan

Japanski navijači zviždat će Whiteu: Je li on ubojica PRIDE-a?

Ovog vikenda UFC se nakon 11 godina vraća u Japan gdje još nisu sigurni hoće li oprostiti Zuffi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kompanija Zuffa 2007. godine kupila legendarnu MMA organizaciju PRIDE Fighting Championship, tada najveću u svijetu. U njoj su se borili legendarni borci koji su danas ili završili karijeru ili se bore u praktički MMA monopolistu UFC-u. Većina ljudi koja je radila u ovoj organizaciji otpuštena je, a japanski nasljednik Dream nije polučio uspjeh PRIDE-a, jer su nakon najbolji borci povučeni u UFC, što je bio cilj Zuffe.

>> Pogledajte kako je bivši PRIDE-ov borac doživio povratak u Japan

Podsjetimo, u PRIDE-u su se borile legende i danas poznati borci poput Fjodora, Minotaura, Cro Copa, Shoguna, Rampagea, Wanderleija Silve, Andersona Silve, Colemana, Overeema, Hendersona, Hunta i mnogih drugih. Na to se razdoblje u povijesti MMA-a gleda romantizirano i smatra legendarnim. 2006. godine prvak je postao Mirko Filipović u Grand Prixu otvorenim za sve kategorije, a neke su priredbe održane i pred desecima tisuća ljudi.

Mnogi fanatici slobodne borbe diljem svijeta nikad nisu prežalili prodaju PRIDE-a i egzodusu većina najbolji boraca u američki UFC. Zato se Dana White stigavši u Japan zbog UFC 144 eventa odmah morao braniti. Najavljena je čak i burna reakcija japanskih navijača ukoliko na velikom ekranu ugledaju njegovo lice.

''Kažete da nisam baš popularan ovdje, da će me navijači izviždati? Gledajte, mogu to podnijeti, imam debelu kožu. Nismo mi ubili PRIDE, to sam rekao puno puta. To je jedina organizacija osim UFC-a koju sam ikad poštovao. Mnogi su veliki borci stigli iz te organizacije'', rekao je predsjednik UFC-a tamošnjim novinarima.

Kad su ga pitali hoće li UFC organizirati neki event u budućnosti u spomen na PRIDE s legendarnim borcima, White je brzo uzvratio.

''Ponavljam, nisam ja 'ubio' PRIDE. Dali smo mu priliku, ali nije išlo. U Japanu ćemo raditi UFC evente, a ne PRIDE. Pogotovo ne s Fjodorom. PRIDE ima veliku povijest, ali on više ne postoji'', bio je odrješit White.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider