FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
amerikanci ga štitili

Izvještaj podigao prašinu: Je li Mayweather 'varao' u borbi stoljeća?

Čini se kako repovi nakon meča Mayweather – Pacquiao još nisu gotovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne, nije gotovo. Još će se pričati o 'borbi stoljeća', koja to nije bila u ringu, ali je definitivno po okretaju novca. Sjećamo se kako su neki tvrdili da je Filipinac trebao slaviti odlukom sudaca, pa one zabranjene injekcije Pacquiaou te moguća kazna jer nije prijavio ozljedu uoči meča.

No, sada se podigla prašina oko izvještaja SB Nationa u kojem smo saznali da je Floyd Mayweather Jr. dan uoči borbe koristio infuziju. Ne bi tu bilo ništa čudno da infuzija nije zabranjena u SAD-u.

Brani je tamošnja Antidopingška agencija (USADA), jer pomoću infuzije borci mogu unijeti nedopuštena sredstva, a da se to sakrije na provjerama. Agenti te agencije našli su dan prije borbe dokaze da je Floyd Mayweather Jr koristio infuziju. No, iz Sportske komisije Nevade (oni što brutalno kažnjavaju UFC borce radi dopinga) tvrde kako im iz USADA nisu potvrdili da je američki boksač koristio infuziju.

Nakon borbe je uzimanje infuzije (radi dehidracije) priznao i tim američkog prvaka. Nekoliko tjedana nakon borbe Antidopingška je agencija potvrdila da su Mayweatheru dopustili infuziju, ali nije jasno jesu li to napravili odmah ili tek nakon borbe.

Pacquiaov menadžment je pak otkrio kako je Mayweather tek tjednima nakon borbe tražio službeno dopuštenje.Amerikanci su tako išli na ruku svom borcu, a pitanje je što bi bilo da je cijelu ovu stvar odigrao Pacquiao.

Inače, sve se ovo otkrilo uoči novog i možda posljednjeg meča Floyd Mayweathera koji se u noći sa subote na nadjelju po našem vremenu bori protiv Andrea Berta. Borba je to koju su mnogi proglasili komedijom jer protivnik nije ni blizu razine najboljeg boksača današnjice u velteru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider