FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 12

Ivica Trušček: Planiram se boriti idućih deset godina!

Ivica Trušček (24-20), najaktivniji je hrvatski MMA borac. Ipak, nakon nastupa na prošlogodišnjem FFC-u u Ljubljani, gdje je slavio atraktivnim nokautom high kickom, nastupio je tek prvi dan ožujka, kada je poražen od neugodnog Gamzatanova. Sad se vraća u Ljubljanu, na svoj peti FFC nastup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica je, nakon slabog kraja 2012. i početka 2013. godine, u svibnju započeo lijepu seriju. Pobijedio je u četiri od pet borbi u kojima nastupio, a jedino je bolji bio Laszlo Senyei, u jednoj sjajnoj FFC borbi. Ivica je sad ponovno nazad, a prvo je bio upitan da li se u spomenutom razdoblju svoje karijere možda preopteretio nastupima te zbog toga imao seriju lošijih rezultata.

"Česte borbe mi sigurno ne pomažu za najbolju moguću izvedbu, ali možete pogledati od koga sam izgubio. Nekolicina je sad u UFC-u, mislim da većinu tih boraca ne bih pobijedio ni da se pripremam pet godina samo za nekog od njih. Teoretski se može pogledati lista 500 top boraca i vidjeti da bih ja trebao izgubiti od njih 495. Mislim da ne bih od svih njih, ali brojevi ne lažu", iskreno i opušteno je rekao Ivica.

U posljednjoj borbi je Ivica poražen odlukom od dagestanskog borca Imanalia Gamzatanova. O toj borbi rekao je: "Nakon atraktivnog nokauta u Ljubljani sam si zamislio da sam CroCop pa sam forsirao kickove protiv dagestanskog hrvača koji ih je nekim čudom sve izdržao i svaki put me bacio na pod. Ja sam se desetak puta dizao iz partera jer me nije mogao zadržati dolje, ali svejedno bacanje vrijedi više od dizanja, tako da je zasluženo pobijedio. Ti muslimani valjda ne piju puno, pa mu je jetra bila sposobna za izdržati sve te kickove haha."

Ovo će mu biti peti nastup u FFC-u i po tome je rekorder organizacije. "Dojmovi su fenomenalni! Organizacija je na najvećem nivou i presretan sam što imamo u Hrvatskoj platformu za nastupe. Izravni TV prijenos je jako važan za popularizaciju ovog sporta i zahvaljujući tome sam po prvi put uspio dogovoriti sponzore kojima zahvaljujem. Euro-milk, Križevačko pivo, Gablec i Balkan-booking.com te mom do sada jedinom sponzoru, Profightstore", iznio je svoje dojmove o organizaciji.

A o najdražoj borbi nema dvojbe: "Najdraža FFC borba mi je protiv Bakočevića jer su o njoj ljudi pričali prije i poslije, a Vaso i ja čak i za vrijeme borbe. A borba je bila prava krvava drama s njim na mojim leđima, dok me pokušavao zadaviti.Zatim je tu bila i moja posjekotina i prekid meča, pa ponovo borba i na kraju pobjeda. Bilo je odlično."

Idući protivnik je klasični grappler, Oleg Bagov (11-7), koji je sve svoje pobjede ostvario submissionom. Iako se stvara dojam da bi najbolje rješenje bilo brzo ga pogoditi u stojci, Ivica to vidi drugačije: "Osim Zacchia nikog nisam, u više od 40 borbi, brzo pogodio i završio, pa najvjerojatnije neću ni njega. Uostalom ne bih ni uživao u kratkoj borbi, niti će mi on pružiti puno prilike za nadboksavanje.
Sigurno ću morati, u prvom dijelu borbe, braniti rušenja, pa ako ne uspijem, onda i gušenja, da bih ga kasnije, kad izgubi svježinu, mogao istući sa distance ili ja njega srušiti i završiti GnPom."

Na kraju je bio upitan o planovima za 2014. godinu. "Pare nisu problem, para nema. To je otprilike moj moto ovih dana, pa ću to probati popraviti s tri borbe u 15 dana. Druga subota u Beču, a ona iza u Rusiji, pa ako to preživim, onda ću planirati budućnost. Moj plan je jako jednostavan, svaki dan trenirati i napredovati za jedan milimetar, borit se barem idućih deset godina. Kad imam novaca za normalan život uzimat ću borbe za koje mislim da ću pobijediti, a kad nemam onda ću odbiti samo one protivnike koji bi me potrgali", za kraj je rekao naš borac iz Križevaca, momak za kojeg će vjerojatno navijati cijela ljubljanska dvorana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider