FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čeka ga Luis Tavares

Istarski ratnik najavljuje nokaut: U Zadru želim što prije završiti borbu!

Igor Jurković u Zadru će imati svoj četvrti ovogodišnji meč. Trenutno je na omjeru od dvije pobjede i jednog poraza, a protiv Luisa Tavaresa tražit će priliku za novu pobjedu u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajno je Igor Jurković krenuo u ovu godinu. Nakon što je krajem prošle, na Gloryju 12 u New Yorku, poražen od Jhonata Diniza upravo ga je ponovo Glory vratio na pobjedničke staze. U zagrebačkoj Areni, nakon što se prebacio u polutešku kategoriju, ekspresno je svladao Nizozemca Michaela Duuta. Samo mjesec dana kasnije u Osijeku je na Final Fight Championshipu još jednim prekidom završio borbu. Tada je nastradao Jovan Kaluđerović. Odlazak u SAD-e ponovo nije bio uspješan i sretan jer odlukom sudaca izgubio je od Artema Vakhitova. Unatoč posljednjem porazu Istarski ratnik zadovoljan je kako se razvija godina.

"Dobro je, zadovoljan sam. Doduše, s tom posljednjom borbom protiv Vakhitova na Gloryju u Denveru baš i ne mogu biti previše zadovoljan. No, to jednostavno nije bio moj dan. Nedostajalo mi je u toj borbi svježine. Nisam pronašao odgovor na njegove kombinacije i na kraju sam izgubio. To je sport i takve se stvari događaju. U ovom sportu nemate pravo na lošiji dan. Što je tu je... Idemo dalje", rekao nam je na početku razgovora Igor Jurković.

Protiv Vakhitova je Jurković u prvoj rundi pokleknuo. Jedan je direkt prošao kroz garda i od tog trenutka borba se više nije razvijala u pravom smjeru: "Nije me taj udarac previše dekoncentrirao. Uspio mi je proći kroz gard i to je praktično bio jedini pravi pošteni udarac koji sam dobio tijekom tog meča."

Ove je godine Jurković iz teške prešao u polutešku kategoriju. Već je na Gloryjevoj priredbi u Zagrebu bilo vidljivo da djeluje puno bolje i moćnije nego među teškašima: "Da, istina je, dobro se osjećam u ovoj kategoriji. Trenutno sam zadovoljan. Moja prirodna težina je oko 98 kilograma, tako da te 3 kile nije neki problem skinuti. Lakše mi je nositi se u ovoj kategoriji nego što je to bilo među teškašima."

No, konkurencija u poluteškoj kategoriji, kad je u pitanju Glory, vrlo je jaka. Uostalom u svim je kategorijama Glory okupio top borce pa tako i u ovoj. Imena poput Sakija, Sponga, Ilunge, Cavalarija dovoljno govore... Trenutno je u toj konkurenciji Jurković na devetoj poziciji.

"Kad pogledamo tko se sve nalazi na Glory ljestvici najboljih poluteškaša onome tko prati i tko barem malo poznaje kickbox biti će jasno o kakvoj je ozbiljnoj konkurenciji riječ. No, zbog toga je izazov veći."

Jurković još ne zna kada će i gdje će opet ući u ring na Gloryjevim priredbama, ali očekuje da će to biti već na jesen. Trenutno se priprema za Final Fight Championship koji će se 6. lipnja održati u Zadru: "Pripreme su u punom tijeku, a strategija je prilagođena novom protivniku. Moram biti iskren da su treninzi prilično naporni, ali tako je uvijek. Stvarno jedva čekam nastup u Zadru."

U Zadru, u dvorani na Višnjiku, protivnik će mu biti Luis Tavares. Ovaj je borac sa Zelenortskih otoka te je također član Gloryja, a između njega i Jurkovića postoji jedna poveznica. Obojica su se borili protiv Vakhitova i obojica su izgubili. Doduše, Tavaresa je Vakhitov nokautirao: "Dovoljno znam o protivniku. S trenerom sam već odredio taktiku koju ćete vidjeti na samom meču."

Iako detalje taktike nije otkrivao rekao nam je koje bi mu trebale biti prednosti u tom meču: "Mislim da sam čvršći u boksu i to bi trebala biti moja prednost. Morati ću posebno pripaziti na njegove kickova koje stalno baca i mogu biti vrlo opasni. Nastojat ću što prije završiti borbu, ali tako ulazim protiv svakog protivnika. Kad je pristup u pitanju onda nema kalkulacija i sigurno ću pružiti gledateljima dobru borbu."

Nakon Zadra će uslijediti lagani odmor, a to zapravo znači lakši treninzi. Na jesen će krenuti nove borbe i vjerujemo i novi uspjesi "Istarskog ratnika" koji ima samo riječi hvale za FFC: "Mislim da je to izvrsna organizacija. To je odlična promocija domaćih boraca i domaće kickboxing scene. Popularnost raste iz dana u dan, mediji i publika sve više prate taj sport, a to nam je svima koji smo u ovom sportu glavni cilj", rekao nam je na kraju razgovora Igor Jurković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider