FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Kao da boksam za titulu"

Hrgović za Dnevnik Nove TV otkrio kako se priprema za iduću borbu u Meksiku

Filipa Hrgovića sljedeći mjesec očekuje deveta borba u profesionalnoj karijeri.

Galerija Filip Hrgović protiv Yoke 2016. u Riju (Foto: AFP) Filip Hrgović (Foto: GOL.hr)

Filip Hrgović protiv Meksikanca Maria Heredie, boksača koji je u posljednoj borbi pobijedio bivšeg dvostrukog izazivača za svjetsku titulu Samuela Petera, idući mjesec ima devetu borbu u svojoj profesionalnoj karijeri. Borba će se održati u Meksiku, a Filip joj optimistički pristupa.

Skokovi, trbušnjaci s medicinkom, malo bauštele, još malo skokova i još malo medicinki. Sve po 40 sekundi jednako 3 minute. Prevedeno, tako izgleda jedna runda kondicijski.

"Čovjek si ne smije dozvoliti da se opusti i svatko treba pronaći svoje načine kako da izlazi iz tih svojih komfor zona jer ljudski mozak i ljudsko tijelo su valjda tako konstruirani da te uvijek vuku na neki lakši put."

Je li se to dogodilo Joshui u prošlom meču?

"Sigurno dijelom. On je postao mega zvijezda, zaradio je veliki novac i oči cijelog svijeta su bile uperene u njega, pojeo ga je dijelom taj pritisak."

A Filipa Hrgovića čeka Ruizov sunarodnjak - Mario Heredia. Na svom terenu. Jako dobri Meksikanac sa 16 pobjeda i 6 poraza.

"Nijednog Meksikanca nikad ne treba potcijeniti, to je jako srčan narod, njima je boks dio tradicije. Ja se spremam kao da se borim za svjetsku titulu, nisam se nimalo opustio."

Iduće ljeto je rezervirano za Tokio

I dok je ovo ljeto rezervirano za Herediju, iduće je rezervirano za Tokio..

"Ja želim olimpijsko zlato, to je nešto zbog čega sam počeo boksati i moram to ostvariti. Tako sam pregovarao s promotorima."

I priznao nam je tako da je jednom dubio i razmišljao sedam dana i sedam noći. I smislio da bi bilo dobro odvesti djevojku pred oltar. Rocky Balboa je postao svjetski prvak nakon što se oženio. Jeste li se poveli istim primjerom?

"Nadam se da jesam, nadam se da ću poslije svadbe i ja postati svjetski prvak."

OFF: I vrlo brzo je shvatio kako stvari funkcioniraju s prstenom na ruci...

"U dvorani je žena glavna, to nam je poklon od kuma za svadbu, ulje na platnu."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider