FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
glavu gore

Hrgović i Sep ostali bez medalja na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović nisu uspjeli osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvoje Sep je u četvrtfinalnom susretu poluteške kategorije jednoglasnom odlukom sudaca sa 0-3 izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka Kubanca Julija La Cruza, dok je Filip Hrgović u četvrtfinalu superteške kategorije izgubio sudačkim preglasavanjem sa 1-2 od Francuza Tonyja Yoke.

Sep niti u trećem međusobnom dvoboju protiv sjajnog La Cruza nije imao nikakvih izgleda. Lakonogi i brzi Kubanac zadavao je jake udarce našem boksaču, a potom uspješno eskivirao sve pokušaje Sepa, pa su suci dali uvjerljivu prednost svjetskom prvaku. Dva su suca borbu bodovala 30-25, a jedan 30-27 u korist La Cruza.

Hrgovićev i Yokin dvoboj bio je mnogo izjednačeniji, no nakon osvajanja europskog zlata u Samokovu prošloga mjeseca, 23-godišnji član Bk Leonardo neće upotpuniti svoju kolekciju medalja i nekom svjetskom.

Dva suca dali su prednost Yoki od 29-28, dok je jedan sudac borbu ocijenio sa 29-28 za Hrgovića. Kako su sva tri suca drugu rundu dali Yoki, a treću Hrgoviću, ključnom se pokazala prva runda koju su dva suca bodovala sa 10-9 za Francuza, a jedan istim rezultatom za našeg šampiona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati