FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Povraćao prije borbe

Ghita želi revanš nakon nokauta Schilta: I on se čudio odluci suca!

U finalu velikog Gloryjevog Grand Slama susrela su se dva najbolja teškaša današnjice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kick-boks je za Staru godinu doživio (skoro) povratak zlatnih dana K-1 Grand Prixa. Sada je glavni autoritet Glory World Series koji je okupio 16 ponajboljih kick-boksača svijeta. U Tokiju je Semmy Schilt potvrdio kako je možda i najveći u povijesti, s četiri osvojena K-1 Grand Prixa i prvim Gloryjevima Grand Slamom.

U finalu je bio drugi favorit turnira – Daniel Ghita. Rumunj je toliko htio doći do trona najboljeg, ali onda je sijevnuo lijevi high-kick Nizozemca koji ga je poslao na pod. Kada se uspio pridići sudac je označio kraj iako Rumunj tvrdi kako je mogao nastaviti meč.

''Bilo je odlično iskustvo nastupiti na elitnom turniru i predstavljati Rumunjsku. Počeo sam finale dobro, ali onda je došao taj udarac. Bio sam pri svijesti cijelo vrijeme, ali kao u nogometu ne možete promijeniti odluku suca. Ne znam zašto je prekinuo meč, možda moja zemlja nema dobar status.''

''Ta nesreća mi je stala na putu najvećeg uspjeha karijere, ali nije prvi put. Hesdey Gerges me 2011. udario ispod pojasa, a sudac je rekao kako je bilo u trbuh'', požalio se Rumunj i dodao:

''Ovaj put je i Schilt bio iznenađen odlukom suca, rekao nam je to njegov trener.''

Ghita je otkrio i pozadinu lošeg nastupa u prvom krugu turnira u Tokiju kada je po mnogima Brazilac Diniz trebao proći dalje.

''Prije tog meča sam povratio. Vjerojatno sam pojeo nešto.''

Ghita se neće pomiriti s porazom od čovjeka čiju glavu zamišlja dok vježba high-kick. Zato će nam 2013. donijeti nove pokušaje da se s trona skine sjajni Semmy Schilt.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider