FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Borci su sve spremniji

Galešić nakon spektakla u Ciboni: Ovo je bilo na svjetskom nivou!

Prvi krug Hrvatske MMA lige u potpunosti je opravdao očekivanja. Dvorana nije bila puna, ali publika koja je došla u Cibonu, vatreno je pratila svoje favorite...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi mečevi, u najlakšoj kategoriji, pokazali su tremu, ali i srčanost boraca. Atraktivnim i odvažnim nastupom iznenadili su puleni Igora Pokrajca, mladi Philip Šarić -70 kg (Croatian Top Team) i Jakob Kosić -77 kg (Croatian Top Team). Obojica su izgubili mečeve, ali su pokazali kako se srčano i atraktivno bori u slobodnoj borbi Hrvatske MMA lige. Saša Drobac koji je pobjedio Jakoba Kosića demonstrirao je "flying armbar", izuzetno atraktivan i rijetko viđen zahvat.

>> MMA liga ponudila spektakl: Sijevali nokauti, gušenja i 'leteća poluga'!

Bandog Zadar je pokazao da osim sjajnog Bože Mikulića iz prošle sezone, ove godine imaju "paklenog malog" Zdravka Dukića.

Pulski Trojan i dalje je jedna od sjajnih uzdanica hrvtskog MMA-a, a osim prošlogodišnjeg favorita Pereše, ove sezone se u kategoriji do 84 kg nametnuo Edin Brkičević sjajnom serijom udaraca i na kraju pobjedom tehničkim nokautom.

Tomislav Burec (Gamma Zelina) pokazao se kao izuzetno eksplozivan borac koji je u svega 22 sekunde, završio meč gušenjem.

Prestige fight završio je maestralnom pobjedom našeg Dorijana Ilića. Mađar se u početku činio opaki protivnik, ali ubrzo je preusudila Dorijanova fizička spremnost, hladna glava i serija direkta u "mount" protiv kojih Mađar nije mogao ništa.

Nakon meča Dorijan je kratko izjavio:

"Pripremao sam se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Dao sam sve od sebe. Proučio sam stil Bertalana i znao sam da se moram koncentrirati na parter jer je on jako dobar hrvač. Na kraju sam završio meč točno onako kako sam planirao."

Kad smo ga upitali koji su mu planovi za dalje, dodao je samo: Trening i samo trening.

Zelg Galešić se osvrnuo na viđeno riječima:

"Ovo je tek prvi selekcijski krug, a već smo vidjeli tri puta veću razinu nego prošle sezone. Ovo je na vrhunskom nivou! Borci su sve spremniji i spremniji, organizacija radi strašan posao. Proputovao sam svijeta i mogu reću da sam sretan što ovaj svjetski nivo vidim u svojoj Hrvatskoj."

SLUŽBENI REZULTATI BORBI PRVOG KVALIFIKACIJSKOG KRUGA HRVASTKE MMA LIGE:

1) Burhan Ameti, 1R, TKO, 4:50

2) Milan Ašćerić, odluka sudaca, 3:0

3) Partick Pereša, 1R, K.O., 4:59

4) Zdravko Dukić, 2R, TKO, 2:37

5) Saša Drobac, 1R, poluga na ruci, 0:45

6) Jakov Podrug, 2R, gušenje, 2:37

7) Matej Jurin, 1R, TKO, 2:02

8) Edin Brkičević, 1R, TKO, 1:09

9) Tomislav Burec, 1R, gušenje, 0:22

10) Dorijan Ilić, 1R, TKO, 1:44

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider