FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Upozorenje za Danenberga

Borilački spektakl u Ljubljani: Sjajni Slovenac najavio "spavanje"

Točno je mjesec dana ostalo do eventa kojeg organizira ponajbolja europska borilačka promocija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Final Fight Championship se 22. travnja s FFC 29 priredbom ponovno vraća u Ljubljanu. Bit će ovo peti po redu event koji će ponajbolja europska borilačka promocija organizirati u glavnom gradu Slovenije, gradu koji organizatori predstavljaju kao svoj drugi dom i destinaciju u koju se uvijek s oduševljenjem vraćaju.

Na danas održanoj press konferenciji u ljubljanskom Austria Trend Hotelu, uz predsjednika promocije Orsata Zovka i matchmakera Marka Petraka te glavne zvijezde Petjea i Danenberga, medijima su svoje nastupe najavili ponajbolji slovenski borci – Denis Chorchyp i Uroš Jurišič.

"Ljubljana je naš drugi dom, a posebno Austrija Trend hotel. Ovdje se stvarno osjećamo kao kod kuće. Peti put radimo event u ovom gradu i ovaj će biti specifičan jer će, koliko smo mi uspjeli saznati, po prvi puta u kickboxingu apsolutni prvak jedne kategorije napasti apsolutnog prvaka druge. Mislim da će to biti pravi spektakl i jedino preostaje da se Hala Tivoli napuni i podrži borce koji će nastupiti te večeri", na otvaranju je priredbu najavio Orsat Zovko.

Domaći adut u glavnoj borbi večeri

Iza eventa kodnog naziva Champion vs. Champion krije se okršaj elitnih kick-boksača i FFC-ovih prvaka te glavna borba večeri u kojoj će Slovenac Samo Petje, kao prvak lake kategorije, i Eyevan Danenberg, kao nositelj pojasa u velteru, odmjeriti snage u ovom, za FFC, povijesnom kickboxing dvoboju.

"Iznenadio sam se kad me Petje prozvao jer ipak je on borac do 70, a ja do 77 kilograma. Pristao sam na tu borbu i poštujem njegovu odluku, ali moram mu pokazati da sam najbolji u ovoj kategoriji i dokazat ću to idućeg mjeseca", izjavio je Danenberg pritom naglasivši kako u svom dosegu vidi najveći adut za novu pobjedu.

Odgovor Petjea nije se dugo čekao...

"Ne bojim se tvog dosega jer ću se u borbi pridržavati svog plana. Uostalom, već sam sparirao s mnoštvom likova koji su visoki, a možda čak i još veći od tebe. Skraćivat ću distancu, pridržavat se taktike, a nabit ću i pet kilograma tako da nećeš imati prednost u kilaži. Ideš na spavanje", samouvjereno je poručio slovenski borac na što mu je Nizozemac uzvratio istom mjerom.

"Mislim da ćeš ti biti taj koji će zaspati", ukratko je uzvratio Danenberg.

Naglasimo i kako će iste večeri svoje će titule braniti Mladen Brestovac u dvoboju s bosanskohercegovačkom kickboxing legendom Dževadom Poturkom te Luka Jelčić kojemu će na putu do prve obrane pojasa stajati Moldavac Valeriu Mircea.

Jurišič na korak do borbe za naslov

Najnoviji član FFC-ovog rostera, Uroš Jurišić, definitivno je odlično pojačanje za ljubljansku priredbu, ali i organizaciju općenito. Riječ je o neporaženom MMA borcu koji se okušao i na UFC-ovom The Ultimate Fighteru, a nakon problema s ozljedama 24-godišnjak iz Ljubljane je konačno u vrhunskoj formi.

"Jako sam sretan što ću se boriti za jednu od najboljih organizacija u Europi. Pratim FFC od kad postoji i čast mi je nastupiti ovdje. Nadam se da ću priuštiti dobar show za publiku", rekao je Jurišič.

Još prije dogovora s FFC-om kružile su glasine da bi Jurišič mogao napasti pojas FFC-ovog velter prvaka Roberta Soldića. Nažalost, Soldić je pretpio ozljedu u borbi izvan FFC-a, ali je Zovko naglasio da Slovenac u slučaju pobjede može očekivati borbu za mjesto izazivača, a još je veća vjerojatnost da će odmah napasti pojas.

Chorchypov nastup ovisi o njegovom plesu

Kickbokser Denis Chorchyp sudjelovao je na pressici iako je upitno hoće li se uopće boriti u Ljubljani. Naime, Slovenac je trenutno sudionik emisije Ples sa zvijezdama i najavio da će rukavice navući samo ako ispadne iz emisije.

"Najprije vam hvala na pozivu, FFC je najbolja organizacija svaki put bih se odazvao na vaš poziv”, rekao je Chorchyp. “Trenutno sam prvak u plesanju. Trenutno sam u showu, ali to ne znači da ću odustati od svoje prave ljubavi. I ako ispadnem iz showa FFC je prva stvar gdje ću se pojaviti. Treniram redovito tako da ću spreman dočekati priliku."

Petje potpisuje za Glory

Zovko je nedavno otkrio veliku vijest da se vodeća svjetska kickboxing organizacija, Glory, 23. rujna vraća u Zagreb. S obzirom na blisku suradnju Gloryja i FFC-a na priredbi se očekuju nastupi regionalnih i FFC boraca, poput Mladena Brestovca i Pavela Zuravlieva, a predsjednik je također potvrdio da će i Samo Petje uskoro postati član elitne promocije.

"S Gloryjem imamo poseban dogovor da borci koji su ekslkuzivno potpisali ugovor za Glory imaju pravo boriti se za FFC, a borbe i bodovi im se čak računaju za ranking na Gloryjevoj ljestvici… i evo mogu vam sad slobodno reći da je ugovor Same Petjea s Gloryjem na stolu i možete očekivati da će u idućih nekoliko mjeseci Samo Petje sigurno postati član Gloryja."

Osim suradnje s Gloryjem, Zovko ove godine planira nove FFC evente u SAD-u. U planu su borilačka prijestolnica, Las Vegas, kao i Los Angeles za koji se cilja priredba 2. prosinca. Za američke priredbe promocija će prirediti "najbolje što imamo u tom trenutku", istaknuo je Zovko koji se može pohvaliti kao jedan od rijetkih ljudi koji producira MMA i kickboxing evente na oba kontinenta.

Organizatori su podijelili i informaciju da će FFC 29 priredbu ovog puta otvoriti MMA dio programa, dok će kickboxing borbe zatvoriti priredbu s Petjeom i Danenbergom kao glavnim protagonistima. Karte za priredbu u prodaji su od sutra, a mogu se nabaviti po cijeni već od 20 eura.

Na samom kraju konferencije nove ugovore su službeno potpisali Petje, Danenberg i Jurišič.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider