FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Nikad održani FFC 7

FFC otvara 2015. godinu u Sarajevu

FFC će u 2015. godinu krenuti priredbom u Sarajevu koja će se održati 13. ožujka u dvorani Skenderija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovo je treći pokušaj da vodeća borilačka regionalna promocija održi priredbu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a s obzirom da je se zbog toga preskočen FFC 7, event 13. ožujka će nositi upravo taj broj.

Očekivano, u glavnim ulogama će se naći najbolji bosanskohercegovački borci, a ono što je već najavljeno krajem prošle sezone od strane čelništva FFC-a vidjet ćemo već u Skenderiji - svaka priredba u 2015. bi trebala imati čak po sedam mečeva što u kick boksingu, što u MMA konkurenciji.

Poturak predvodi priredbu

U kick boksing dijelu ćemo tako gledati novi nastup najboljeg tamošnjeg kick boksača svih vremena i polufinalista K-1 WGP-a u Zagrebu, Dževada "BH Machine" Poturka. On će prevoditi KB dio mečem protiv opasnog Španjolca Franka Munoza. Nakon što je zbog srčanih problema najavio prekid karijere 2013., popularni "Bosanac" se prošle godine ipak vratio u profesionalni sport i to s mnogo stila. Na priredbi pred vlastitom publikom u Zenici je spektakularno nokautirao Abderhamanea Coulibalyja, a u samom finišu FFC sezone je uspješno nastupio i na priredbi u Beču svladavši Grka Theodosiadisa Panagiotisa.

I Munoz već ima iskustva nastupanja za Final Fight. 2012. je u zagrebačkoj Areni stradao od strane Mladena Brestovca na legendarnom Cro Cop Final Fightu. Od tog dvoboja, Španjolac je ubilježio još samo jedan poraz (Ciobanu), dok je sve ostale dvoboje pobijedio uključujući slavlja protiv Falina i Tufekčića na velikim Superkombatovim eventima. Munoz trenutačno plovi na nizu od pet uzastopnih pobjeda što je sigurno veliko upozorenje za Poturka kojeg u Sarajevu čeka težak posao pred domaćom publikom koja će sigurno biti na njegovoj strani.

U "co-main" eventu ćemo vidjeti Poturkovog klupskog kolegu i još jednog Sarajliju Elmira Mehića. Ovaj vrlo potentni teškaš se već dokazao u FFC ringu, a njegov će protivnik na FFC-u 7 biti otkriven sljedećeg tjedna. No, s obzirom na lošiji posljednji nastup Mehića i poraz od Ante Verunice na FFC-u 13 u Zadru, pred ovim mladim borcem je ipak nova runda dokazivanja i to pred vlasitim navijačima.

Vraća se "Bosanski dijamant"

Bosanskohercegovačka publika će zasigurno biti oduševljena i povratkom svog najvećeg KB talenta Igora Emkića. Borac koji je u kratkom razdoblju nastupanja za FFC skupio ogroman broj poklonika te je u medijima prozvan "Bosanskim dijamantom", se nakon otprilike godinu dana pauze vraća u natjecateljski ritam. Natjecateljska pauza je bila posljedica profesionalnog vojnog roka koji je odrađivao u međuvremenu. U Sarajevu će mu protivnik biti pobjednik FFC Futuresa u kategoriji do 85 kilograma - Ukrajinac Nikita Chub. Oni koji su Chuba pratili na Futuresu znaju da se radi o izuzetno kvalitetnom borcu, no Emkić ipak slovi za favorita u ovom zanimljivom dvoboju. Dva lijevaka predstavljaju sam vrh ove divizije te su sigurno u igri za pojas koji će se uskoro dijeliti. Naravno uz El Bounija i Jasona Wilnisa...

Chub nije jedini FFC pobjednik među kickboksačkima koje ćemo gledati u Sarajevu. Tamo će nastupiti i Splićani Antonio Plazibat i Tomislav Čikotić; prvaci u -95kg i teškoj kategoriji. Za sada se zna da će Plazibat rukavice ukrstiti s Austrijancem hrvatskog porijekla Milošom Ivasom, a još uvijek nije potvrđeno tko će biti protivnik opasnom Čikotiću. Upravo je Čikotić na finalnom FFC Futuresu pokazao nevjerojatnu formu kada je u fenomenalnom meču punom preokreta uspio svladati Ukrajinca Oleksandra Bodruchina.

Spomenimo i novi Final Fight nastup Bobana Krušića - trenutačno najboljeg crnogorskog kickboksača. On se FFC publici predstavio protiv Mirana Fabjana na posljednjoj priredbi u Ljubljani, no ostao je kratak za nekoliko bodova te je Slovenac slavio sudačkom odlukom. U Sarajevu će imati priliku za popravak, a to bi mu trebao biti protivnik, bit će otkriveno ovih dana.

Spahović protiv Salchowa

MMA dio priredbe predvodi "sarajevski Hulk" Tomislav Tomo Spahović dvobojem protiv Nijemca Nicolaia Salchowa. Spahović se u FFC-u predstavio još na priredbi u Splitu 2013. (FFC 3) kada je spektakularno nokautirao Šveda Christian Golčića. Taj se nokaut i danas vrti po FFC špicama na Fight Channelu te je definitivno jedan od najboljih nokauta općenito u ovoj promociji. Spahović je bio uspješan i u svom posljednjem nastupu protiv Mađara Sandora Okrasa (FFC 14) iako se nakon dvoboja uspostavilo da je bosanskohercegovački hrvač već na početku tog dvoboja potrgao ligamente koljena te da je do kraja doslovce preživljavao. Ozljeda je sada potpuno sanirana te je Spahović spreman za napad na titulu prvaka u najkvalitetnijoj FFC kategoriji do 93 kilograma.

No, da se radi o ozbiljnom i teškom ispitu za Spahovića govori i podatak da je Salchow u svom FFC debiju (FFC 16 Poreč) pobijedio jednog od najboljih hrvatskih MMA boraca Mateja Batinića. Do tog meča je Batinić imao deset uzastopnih pobjeda te samo jedan jedini poraz u čitavoj karijeri. Ništa manje nije bio uspješan niti u FFC ringu gdje je skupio četiri vrlo uvjerljive pobjede. Ipak, neporaženi Nijemac (5-0) ga je nokautirao krajem prve runde ubilježivši svoju najveću pobjedu do sada u karijeri, ali i šokiravši sve koji su očekivali uvjerljivu Batinićevu pobjedu. Sjajan nastup i velika pobjeda su mu donijeli "main event" u Sarajevu.

Nakon duže pauze u akciju se vraća i Mađar Laszlo Senyei. Ovaj sjajni mladi borac je oduševio FFC publiku s pobjedama protiv Truščeka, Gluhaka i Jelčića, no većinu 2014. je proveo oporavljajući se od teške ozljede. Kada je krajem godine trebao nastupiti na priredbi u Poreču, ponovno mu se dogodio peh te nije uspio proći liječnički pregled uoči samog izlaska na borilište. Doktori i organizatori mu zbog visokog krvnog tlaka nisu dopustili nastup protiv Primoža Vrbinca te je njegov povratak ponovno odgođen. Prema raspoloživim informacijama Mađar je napokon spreman te će se nakon duže pauze vratiti na FFC-u u Sarajevu dvobojem protiv Dawida Deforta iz Njemačke.

Popravni ispit za Pešića

Sarajevo će svjedočiti i jednom "sarajevsko-banjalučkom" okršaju boraca koji nastupaju pod austrijskom, odnosno Engleskom zastavom. Dragan "Little wonder" Pešić će pokušati popraviti dojam iz svog FFC debija kada je poražen od Austrijanca Manuela Bilića na priredbi u Beču. Najkrvaviji FFC meč u povijesti je završio pobjedom Bilića, no dojam je da iskusni Pešić nije pokazao sve svoje kvalitete u tom dvoboju, a i sam je izjavio da se radi o njegovom podbačaju. Popravni ispit ima protiv "Sarajlije" s bečkom adresom Darka Banovića. Njega smo dva puta vidjeli u FFC ringu; u prvom dvoboju je uvjerljivo poražen od Francisca Barrija, a u drugom je uvjerljivo svladao Matiju Blažičevića na priredbi u Poreču. Banović slovi za jednu od najvećih austrijskih MMA nada, a odlično kotira i u FFC-ovoj pero kategoriji gdje pojas drži Dubrovčanin Antun Račić.

Očekivano, na FFC-u 7 ćemo vidjeti i ponajboljeg bosanskohercegovačkog MMA teškaša - Ivu Skopljaka. On će rukavice ukrstiti s FFC Futures prvakom u teškoj kategoriji Janijem Istvanom koji je vrlo uvjerljivo pomeo konkurenciju u prosincu prošle godine na završnoj priredbi u Opatiji. Skopljak se nije loše predstavio protiv Rubena Wolfa na priredbi u Poreču, no ostao je "bez goriva" te je Nijemac na kraju slavio prekidom. Sarajevo mu je šansa za popravni ispit, no Jani Istvan zasigurno nije materijal za potcjenjivanje što je i dokazao kroz FFC Futures.

Mađar nije jedini FFC Futures pobjednik kojeg ćemo vidjeti u Sarajevu. MMA program će otvoriti Srbin Vladimir Prodanović koji je prilično uvjerljivo trijumfirao u -77 kategoriji nakon odustajanja dva najveća rivala Saše Drobca i Tadije Majića. Prodanović će snage odmjeriti s mladim borcem iz Ljubuškog Ivanom Skokom. Skoko se FFC publici predstavio protiv odličnog Pavela Dorofteija na priredbi u Ljubljani (FFC 14).

U Sarajevu ćemo gotovo sigurno vidjeti i austrijsku nadu u poluteškoj kategoriji Aleksandra Rakića, no konačna potvrda se još uvijek očekuje od strane organizatora.

Predsjednik FFC-a Orsat Zovko je obećao kako će njegova promocija "kad tad" održati priredbu u Sarajevu nakon dva otkaza zbog objektivnih problema. Obećanje je održano, a rupa pod rednim brojem 7 će biti popunjena. Informacije o prodaji ulaznica za priredbu u Skenderiji će biti objavljene u narednim danima...

FFC 7: Poturak vs. Munoz

KB:
Dževad Poturak (BiH) vs. Frank Munoz (SPA), HW
Elmir Mehić (BiH) vs. TBA, HW
Igor Emkić (BiH) vs. Nikita Chub (UKR), -85kg
Boban Krušić (MNE) vs. TBA, -85kg
Antonio Plazibat (CRO) vs. Miloš Ivas (AUT), -95kg
Tomislav Čikotić (CRO) vs. TBA, HW
TBA vs. TBA

MMA:
Tomislav Spahović (BiH) vs. Nicolai Salchow (GER), -93kg
Laszlo Senyei (HUN) vs. Dawid Defort (GER), -77kg
Dragan Pešić (ENG) vs. Darko Banović (AUT), -66kg
Ivo Skopljak (BiH) vs. Jani Istvan (HUN), HW
Ivan Skoko (BiH) vs. Vladimir Prodanović (SER), -77kg
Aleksandar Rakić (AUT) vs. TBA, -93kg
TBA vs. TBA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider