FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
U subotu u Zagrebu

FFC borci i Krav Maga Hrvatska zajedno protiv nasilja nad ženama!

FFC borci i Krav Maga Hrvatska pozivaju sve pripadnice ljepšeg spola na besplatni seminar samoobrane za žene koji će se održati ovog vikenda na Zagrebačkom Velesajmu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Hrvatskoj će se i ove godine 22. rujna obilježiti kao Nacionalni dan protiv nasilja nad ženama desetu godinu zaredom. Iako se o tome često šuti, nasilje nad ženama je velik problem u našem društvu koji posebice uzima maha za vrijeme gospodarstvenih kriza i općeg nezadovoljstva. Mnogi smatraju da se nasilje nad ženama događa gotovo isključivo u obiteljskoj zajednici te se često zaboravlja da su žene nerijetko izložene nasilju i na ulici, a mnoge će potvrditi da su imale i neugodne situacije u izlascima ili dok su se vraćale kući.

Kako bi se što više javnost osvijestila o problematici nasilja nad ženama, Krav Maga Hrvatska u subotu 20. rujna u paviljonu 6 Zagrebačkog Velesajma od 13 do 15 h organizira besplatan seminar samoobrane za žene kojeg će voditi najviše rangirani instruktori Krav Maga sustava.

Polaznicama će biti pokazano kako se ponašati u neugodnim situacijama, koji tehnikama žene mogu utjecati na prevenciju i smirivanje sukoba te brze i jednostavne tehnike kojima mogu odgovoriti na fizičke napade i zaštititi se.

Na samom seminaru, uz Miss sporta 2014. te Anju Alavanju, voditeljicu na Fight Channelu, gostovat će i FFC borac Mladen Brestovac koji je objeručke podržao akciju te osudio čin nasilja nad ženama: "Smatram da su nasilje nad ženama kao i nasilje nad djecom najružniji i najnegativniji oblik muškog iskazivanja nezadovoljstva i gnjeva te je po mom mišljenju za najjaču društvenu i kaznenu osudu. Iako dolazim iz sporta koji mnogi smatraju nasilnim, siguran sam da svi moji kolege borci iz organizacije FFC dijele isto mišljenje kao i sama organizacija. Ovakvih akcija treba biti u što većem broju kako bi se ljudima probudila svijest za ovaj društveno opasan problem."

O samom seminaru rekao nam je više i Hrvoje Krep, instruktor Krav Mage: "Krav Maga Hrvatska nastavlja sa svojim aktivnim djelovanjem u borbi protiv nasilja nad ženama i već drugu godinu organizira besplatan seminar samoobrane za žene. Na seminaru će biti obrađene specifične tehnike i taktička postupanja specifične ženama uz naglasak na prevencije, deeskalacije i učinkovito suzbijanje i eliminiranje nasilnih napada i neugodnih i opasnih situacija. Pozivamo sve žene da dođu i povedu svoje prijateljice, sestre, majke, sestrične, kolegice, ... sve žene, bez obzira na dob, tjelesnu spremu ili predznanje, da nam se pridruže, uzmu svoju sigurnost u vlastite ruke i na ovaj način nam se pridruže u borbi protiv nasilja nad ženama!"

Za svu djecu koja dođu kao pratnja svojim majkama organiziran je i dječji kutak gdje će se mališani zabaviti za vrijeme seminara na Krav Maga treningu za djecu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider