FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bit će žestoko

FFC 13 u Zadru: Sjajni borci stižu u Zadar!

Nakon vrlo uspješnih evenata u Osijeku i Ljubljani, te dva održana FFC Futuresa, polusezona će se zaključiti priredbom u Zadru 6. lipnja u dvorani Višnjik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priredbu FFC 13 će predvoditi TOP 10 svjetski kick boksač u diviziji do 95 kilograma, Igor Jurković, te njegov protivnik, neugodni afrički borac sa Zelenortskih otoka - Luis Tavares u "main eventu".

Obojica su dio rostera velikog Gloryja u ovoj diviziji i spadaju u sam svjetski vrh kick boksing scene čime FFC nanovo dokazuje namjeru da na svakoj svojoj priredbi angažira najveća moguća imena. Jurković je nedavno u Gloryju poražen od Rusa Artema Vahkitova pa bi mu nastup u Zadru trebao pomoći da se vrati na pobjedničke staze i vrati samopouzdanje prije teških ispita koji mu slijede u vodećoj svjetskoj promociji.

Glavni dio MMA programa nam donosi obračun Osiječanina Saše Milinkovića i Nijemca Rubena Wolfa kojeg je FFC publika imala prilike upoznati nedavno na priredbi FFC Futures 2 u Opatiji. Milinković je nastupio na FFC-u 11 u Osijeku te je uvjerljivo svladao Stefana Traunmullera. Meč protiv Wolfa bi mu trebao biti novi korak naprijed kada se govori o kvaliteti protivnika, ali i lov na novu pobjedu u do sada vrlo uspješnoj karijeri.

Nijemac Wolf, inače bivši profesionalni hokejaš koji se posljednjih godina "preselio" u slobodnu borbu, za FFC je debitirao u Opatiji te se solidno suprotstavio najvećoj hrvatskoj nadi u teškoj kategoriji, Anti Deliji. Dubrovčanin je na koncu slavio prekidom u drugoj rundi, no Wolf je nakon prikazanog očito zaslužio drugu priliku protiv Milinkovića. Novi posrtaj bi za njega najvjerojatnije značio i oprost od FFC pa će u Zadru biti posebno motiviran.

Borilačke fanove će razveseliti i novi nastupi Mateja Batinića, Francisca "Croate" Barrija, ali i FFC debi popularnog zadarskog udarača Bože Mikulića. Batinića smo posljednji put gledali na FFC-u u Osijeku gdje je vrlo lako stigao do nove 13. pobjede u profesionalnoj karijeri dokazavši da se radi o jednom od najvećih MMA potencijala u regiji. U Višnjiku će mu se suprotstaviti domaći zadarski debitant Ivan Brljača što će dodatno podgrijati atmosferu u prekrasnoj dvorani koja je izgrađena za potrebe Europskog rukometnog prvenstva.

Iako originalno Argentinac, Francisco "Croata" Barrio je prigrlio Hrvatsku kao svoju domovinu te će sigurno imati velik broj navijača u dvoboju protiv pulena velikog Zelga Galešića, Patricka Pereše. Zadranin Božo Mikulić je i prošle godine bio u kombinacijama za nastup u svom gradu, no za FFC debi je ipak trebao pričekati točno godinu dana. Radi se o opakom udaraču baš kao što je i njegov protivnik - Englez s nizozemskom adresom, Marcin Prachino. Ovaj dvoboj će sigurno donijeti pravi vatromet udaraca te valja očekivati nokaut s jedne ili druge strane.

U kickboksing programu najviše iskaču imena bivšeg SuperKombatovog GP prvaka Sergeija Lascenka, sjajnog Albanca Shkodrana Veselija i u FFC-u neporaženog Ibrahima El Bounija. Sva trojica su izuzetno kvalitetni borci visokog renomea koji nikada ne isporuče dosadnu i nezanimljivu borbu. Zadarski navijači će se sigurno razveseliti nastupu svog "topnika" Ante Verunice koji je ove sezone već uspješno nastupio na FFC-u. Verunica će se suprotstaviti u ovom trenutku najboljem bosanskohercegovačkom teškašu i velikoj nadi koja stiže iz dvorane Dževada Poturka - Emiru Mehiću. I ovaj obračun "velikih momaka" bi trebao zadovoljiti apetite onih željnih nokauta i dobrih udaračkih poteza.

Zanimljivo, iako na popisu borbi nedostaje samo jedno ime (protivnik Sergeija Lascenka) već sada se zna da će nastupiti borci iz čak 16 zemalja što je rekord Final Fighta i velika stvar za jednu domaću borilačku promociju.

Ulaznice za FFC 13 su već neko vrijeme u prodaji, a cijene se kreću od popularnih 60 kuna za tribine do 120 kuna za mjesta uz sam ring što su već uobičajene cifre za priredbe Final Fight serije. Karte se mogu nabaviti u prodajnom sustavu Eventim. Slika iz zadarskog Višnjika bi trebala obići pedesetak zemalja svijeta u kojima se priredba izravno prenosi uključujući SAD, Kanadu i Hong Kong.

Zadar se 2013. g. pokazao kao vrhunski domaćin FFC-u. Izuzetna atmosfera, odlično navijanje s tribina i visoko poznavanje borilačkih sportova od strane zadarske publike, razlozi su zbog kojih se Final Fight vratio u sjevernu Dalmaciju. S obzirom na vrhunski popis borbi i kvalitetna imena koja će ove godine nastupiti, sigurno smo da će FFC 13 ispuniti očekivanja i nadmašiti prošlogodišnje izdanje.

FFC 13: Jurković vs. Tavares

Igor Jurković (CRO) vs. Luis Tavares (CV), -95kg
Sergei Lascenko (UKR) vs. TBA, HW
Shkodran Veseli (ALB) vs. Vlado Konsky (SVK), -77kg
Ibrahim el Bouni (MOR) vs. Boban Krušič (MNE), -85kg
Elmir Mehić (BiH) vs. Ante Verunica (CRO), HW
Slobodan Kajmakovski (MAC) vs. Tigran Movsisyan (CZE), -70kg

MMA

Saša Milinković (CRO) vs. Ruben Wolf (GER), HW
Matej Batinić (CRO) vs. Ivan Brkljača (CRO), -93kg
Božo Mikulić (CRO) vs. Marcin Prachino (ENG), -93kg
Patrick Pereša (CRO) vs. Francisco Barrio (ARG), -70kg
Darko Banović (AUT) vs. Matija Blažičević (CRO), -66kg
Hrvoje Martić (CRO) vs. Fabio Ambrosini (ITA), -77kg
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider