FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 13

Mogao sam biti vrhunski nogometaš, ali izabrao sam drugi put!

Final Fight Championship u Zadru donosi nam nova uzbuđenja i nove kvalitetne borbe. U glavnom dijelu kickboxing programa gledat ćemo dvoboj između Igora Jurkovića i Luisa Tavaresa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luis Tavares dolazi sa Zelenortskih otoka, male otočne države u Atlantskom oceanu. Kao dijete pokazivao je veliki interes za nogomet. Štoviše, bio je vrlo talentiran i na kraju je završio u nizozemskom Feyenoordu čiji su skauti otkrili njegov potencijal. Nogomet mu je u to vrijeme bio glavna preokupacija, ali ulazak u jednu kickboxing dvoranu potpuno je promijenio život Luisa Tavaresa.

"Prestao sam igrati nogomet istog dana kad sam ušao u dvoranu i počeo trenirati kickbox. Od tada je prošlo 11 godina. Jednostavno taj trenutak ulaska u dvoranu bio je nešto posebno. Istog trenutka zaljubio sam se u umjetnost kickboksa i znao sam da je to ono što želi. U tom je trenutku nogomet završio u nekom drugom planu. Pratim ga i danas, volim pogledati neke utakmice, ali kickbox je moj život", reći će na početku razgovora Luis Tavares.

S obzirom na to da je bio talentiran nogometaš uvijek se nameće pitanje žali li što se ostavio sporta koji ga je možda mogao dovesti u neka nova okruženja i koji mu je možda mogao omogućiti sigurniju budućnost.

"Ma da, moram vam reći da strašno žalim što nisam ostao u nogometu i postao profesionalni nogometaš. Posebice kad pogledam prijatelje koji su ostali u nogometnom svijetu i kakve su ima svote sjele na račun.", uz smijeh će Tavares te ozbiljno dodati. " Ne, nikad ne žalim za onim što sam učinio u životu. Jednostavno slijedio sam svoje srce i donio neke odluke u životu."

Roditelji su možda u tom trenutku osjećali i očekivali da bi im sin mogao postati nogometaš, ali na kraju su se morali pomiriti s činjenicom da će gledati u ringu, a ne na travnjaku.

"U početku nisu bili previše sretni zbog moje odluke, ali na kraju su je prihvatili. Moji me roditelji podržavaju u svemu što u životu činim."

U ovom je trenutku sretan s onim čim se bavi jer je zadovoljan kako izgleda u ringu i što ima priliku uči u njega.

"Ja jednostavno vjerujem u sebe i vjeruje da sam dobar u tome što radim."

U borilački ga je svijet zapravo uveo brat Vilson.

"Moj je brat također borac i tako sam počeo. Zavolio sam to prvog dana kad sam ušao u dvoranu i vidio ga kako trenira. Drugi razlog bio je Asdinne Souzy koji je u to vrijeme bio prvak Nizozemske, ali i Europe. Živjeli smo u istom kvartu i izuzetno puno toga naučio me je dok sam bio klinac."

U ovom je trenutku na omjeru od 38 pobjeda (16 KO), 5 poraza i jedne borbe bez pobjednika. No, neke će borbe u svojoj karijeri posebno izdvojiti.

"Nikad neću zaboraviti kad sam postao prvak Europe protiv Rodnyja Glundera te borbu za naslov svjetskog prvaka protiv Hichama Alchalia u Las Vegas."

Tavares se nalazi i na popisu Glory boraca. Na jednom se eventu najjače kickboxing organizacije borio protiv Vakhitova. Doživio je nokaut i taj je poraz svakako bio iskustvo za daljnju karijeru. No o prošlosti ne želi previše razmišljati i samo se nada da će dočekati revanš. Sad ga očekuje dvoboj u Zadru gdje će mu protivnik biti Igor Jurkovića.

"Igor je vrlo opasan protivnik. Teško je izdvojiti na što ću morati posebno pripaziti tijekom borbe. Zapravo, morat ću paziti na sve, ali baš sve. Mogu vam samo reći da gledatelji mogu očekivati sjajnu borbu u kojoj ću ja biti pobjednik."

Da i dalje prati nogomet bilo je jasno na kraju razgovora.

"Imate sjajnu reprezentaciju koja bi mogla ostaviti trag u Brazilu. Sjećam se Šukera, danas je tu Modrić, a u budućnosti bi veliki igrač mogao postati Halilović."

Uz sve to potvrdio je da niti njegove ambicije nisu male.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider