FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Prvo nokauti, a onda...

VIDEO FFC 08: Zelg šokantno izgubio u prvoj rundi od bivšeg UFC prvaka!

U zagrebačkoj Areni održan je borilački spektakl FFC 08 koji nam je donio žestoke obračune.

Final Fight Championship došao je do broja 8, a toliko je otprilike tisuća gledatelja bilo u zagrebačkoj Areni. Svi ostali FFC 08 mogli su gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i OYO.hr. Najjači borilački spektakl u ovom dijelu Europe ponudio je pregršt uzbuđenja. Sijevali su nokauti, naročito na početku večeri, na oduševljenje ljubitelja MMA-a i kick-boxinga.

U glavnoj borbi večeri susreli su se sukomentator u prijenosima FFC-a na Novoj TV, naš proslavljeni borac Zelg Galešić i bivši UFC prvak Ricco Rodriguez. Bio je to profesionalni debi Zelga u domovini u njegovoj 34. godini. Trebao se u rujnu boriti u njegovoj areni, onoj pulskoj, ali je taj nastup odgođen zbog ozljede šake od koje se konačno oporavio.

Muk u Areni nakon poraza Zelga

U prvom meču u osam mjeseci Zelg je, nažalost, izgubio nakon poluge na ruci sjajnog parteraša Ricca Rodrigueza. Borac iz Pule ni ovaj put nije doživio drugu rundu za potpuni muk u Areni. Na kraju je bacio rukavice u ring, što je inače poruka oproštaja od karijere.

Ponajbolji hrvatski teškaš Mladen Brestovac u glavnoj je borbi kick-boxing dijela programa pobijedio Turčina Alija Cenika uvjerljivom predstavom. Turčin je izdržao do kraja, ali suci nisu imali težak posao.

Čeh Thomas Hron jednoglasnom je odlukom slavio protiv Nizozemca Wilnisa, a favorizirani Slovenac Miran Fabjan izgubio je u prvoj kick-boxing borbi glavnog programa od Stevana Živkovića iz Srbije. Bilo je to veliko iznenađenje, a Arena je pljeskom pozdravila Živkovića zbog hrabre borbe.

Argentinski Hrvat Francisco Barrio upao je u glavni program samo dva dana uoči priredbe. 'El Croata' je pobijedio Darka Banovića iz Austrije jednoglasnom odlukom sudaca nakon što je cijelu borbu proveo u dominaciji nad protivnikom. Banović je preživio brojne udarce, ali je izdržao bez nokauta.

Na otvaranju glavnog dijela programa Slovenac Primož Vrbinc 'up-kickom' je srušio srpskog borca Dušana Džakića, a zatim ga dovršio tzv. 'soccer-kickovima' dok je ležao. Srbin je bio prilično bahat uoči borbe, a publika ga je dočekala zvižducima. No, nakon brzog nokauta Džakić će dugo pričati jedino s liječnicima.

Sjajni završeci u 'challenger' dijelu programa

FFC Challenger dio programa donio je poslasticu u glavnoj borbi. Ante Delija bio je bolji u prvoj rundi protiv Diona Staringa, ali je Dubrovčanin izgubio borbu u drugoj rundi nakon kimure iskusnog Nizozemca koji se za hrvatskog borca pripremao s prijateljem Alistairom Overeemom.

Zato je Ivica Trušček došao do žestokog nokauta protiv Gorana Vukovića iz Austrije. Bio je to usitinu brutalan završetak borbe u prvoj rundi. U kick-boxing dijelu programa i naš Mladen Kujundžić je došao do nokauta, dok je Luka Jelčić poražen od Mađara Laszla Senyeija kojem očito leže hrvatski borci u FFC-u. U Osijeku je pobijedio Gluhaka, a u Poreču Truščeka.

Na samom početku večeri Matej Truhan je u MMA borbi slavio nokautom protiv Josifa Al Saida.

Glavni program FFC 08, rezultati:

MMA: Ricco Rodriguez pobijedio Zelga Galešića (armbar, 1. runda)
KB: Mladen Brestovac pobijedio Alija Cenika (jednoglasna odluka)
KB: Thomas Hron pobijedio Jahfarra Wilnisa (jednoglasna odluka)
KB: Stevan Živković pobijedio Mirana Fabjana (podijeljena odluka)
MMA: Francisco Barrio pobijedio Darka Banovića (jednoglasna odluka)
MMA: Primož Vrbinc pobijedio Dušana Džakića (KO, 1. runda)

FFC Challenger, rezultati:

MMA: Dion Staring pobijedio Antu Deliju (kimura, 2. runda)
MMA: Ivica Trušček pobijedio Gorana Vukovića (KO,1. runda)
KB: Mladen Kujundžić pobijedio Sanija Imamovića (KO, 1. runda)
MMA: Laszlo Senyei pobijedio Luku Jelčića (TKO, 3. runda)
MMA: Matej Truhan pobijedio Josifa Al Saida (KO, 1. runda)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider