FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Spektakl u Osijeku

Eddie Sanchez: Spremite se za rat opakih boraca!

"Proveo sam u UFC-u nekoliko godina. Bio sam mlad i imao sam priliku boriti se s nekoliko sjajnih boraca iz MMA svijeta. Boriti se u organizaciji koju vodi Dana White bilo je pravo zadovoljstvo. UFC je bio i jest vrhunska promocija koja je organizirala borbe najboljih boraca na svijetu, ali se prema njima i odnosila na iznimno profesionalan način", rekao nam je na početku razgovora Eddie Sanchez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svojoj se karijeri borio i protiv Mirka Filipovića. Bio je to prvi nastup Cro Copa u najjačoj svjetskoj MMA promociji, a Sanchez tu borbu neće imati u najljepšoj uspomeni.

"Za mene je ta borba bila ispunjenje sna. Bio sam mlad, a borio sam se u najjačoj promociji protiv borca koji je u tom trenutku bio drugi teškaš na svijetu iza Fedora. Mirko je bio jedan od mojih idola i znao sam koliko je opasno boriti se protiv takve legende. No, nisam mogao ispustiti takvu priliku. Vjerujem da bi danas ta borba potpuno drukčije završila jer sam iskusniji i imam iza sebe znatno više treninga i mečeva. No, moram priznati da je Cro Cop još uvijek jedan od mojih glavnih uzora, kako u ringu tako i izvan njega. Mirko je sjajan čovjek i borac."

U dosadašnjem dijelu karijere Eddie The Manic Hispanic Sanchez ostvario je 13 pobjeda i sedam poraza. S obzirom na to kako je započeo karijeru možda je mogao i više toga učiniti...

"Ne, nisam nimalo nezadovoljan onim što se događalo u mojoj karijeri. Ispred mene je još nekoliko kvalitetnih godina. S pametnim pristupom treningu u Reigin Training Centru i uz pomoć Marka Munoza puno toga još mogu napraviti. Dokle god me služi zdravlje i izbjegavam ozljede mogu biti konkurentan u MMA svijetu još nekoliko godina."

Stipe Bekavac biti će drugi hrvatski borac koji će mu biti na suprotnoj strani nakon Mirka Filipovića...

"Znam da je žestok i jak borac. Vido sam to kroz neke njegove borbe. Dobar je u svakom segmentu borbe. Ima kontra garda, uporan je, ne odustaje i vrlo ga respektiram. Moja je prednost u hrvačkom dijelu borbe. Pokušat ću borbu odvesti u parter, ali isto tako volim i stari dobri tradicionalni stand up. Pretpostavljam u kojem bi smjeru borba mogla otići, ali znam kako neće završiti.", samouvjeren je Sanchez uoči borbe u Osijeku.

Ova se borba trebala dogoditi prije mjesec dana, početkom ožujka na premijernom izdanju FFC Futuresa, ali Sanchez nije došao na taj meč.

"Nažalost bilo je prekratko vrijeme da bih skinuo kilograme. Došlo je do malih nesporazuma u komunikaciji, ali sad će se dogoditi ono što ljudi žele. Biti će to rat dvojice opakih boraca. Svi koji će gledati taj meč mogu očekivati pravu akciju. Kad se borim u poluteškoj kategoriji osjećam se lagano i eksplozivno. Ovo je sad moj poziv i na to sam usredotočen."

Borba protiv Stipe Bekavca novi je izazov za Sancheza koji se želi vratiti pobjedama.

"Ako će sve ići po planu onda se želim vratiti na pobjednički put. Želim pružati dobre i uzbudljive borbe. Želim se zahvaliti Orsatu Zovku i FFC-u na velikoj prilici koju su mi ukazali. Neću ih iznevjeriti. Biti će to sjajna borba koju ne smijete propustiti.", rekao nam je Eddie Sanchez.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider