FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FFC 11 u Osijeku

Drmonjič: KSW je bio moja velika prilika

Na FFC-u 11 koji će se 4. travnja održati Osijeku nastupit će i slovenski borac Marko Drmonjič. Protivnik će mu biti Josip Artuković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karijeru je Drmonjič započeo 2007., ali taj početak nije bio onakav kako je očekivao.

"Nisam previše zadovoljan onim što se događalo u mojoj MMA karijeri. Posebno početkom jer tada još nije bilo amaterskih natjecanja i nisam imao pravu priliku negdje se isprobati. Uletio sam u borbe sa znatno iskusnijim borcima. Jednostavno želio sam se boriti. No, sam sam si za to kriv, nitko me nije tjerao da se borim protiv takvih protivnika i to često u kategoriji u kojoj nisam ni trebao biti. Zato sam na početku dosta borbi gubio. ali sad je sve znatno bolje. Ostvario sam par pobjeda u nizu. Moglo bi sve krenuti u pravom smjeru.", rekao nam je Drmonjič koji je bio i sudionik KSW-a.

Imao je priliku vidjeti kako to izgleda u izuzetno jakoj europskoj MMA promociji.

"Da bio sam na KSW-u. Imao sam priliku, ali sam je propustio. Nažalost, izgubio sam od Daniela Dowde. No, ponosan sam što sam uopće bio tamo i dijelio svlačionicu s takvim velikanima kao što su Gustafsson, Khalidov i Carmont. Doduše, tada još nisu bili na današnjoj razini, ali veliko je zadovoljstvo prisjetiti se tog trenutka. Još me boli što sam izgubio taj meč."

Onda je u jednom trenutku došlo do prekretnice u Drmonjičevoj karijeri.  Krenuo je niz pobjeda i dobrih nastupu.

"Do prekretnice je došlo zbog moje tvrdoglavosti. Nisam želio odustati. Morao sam si dokazati da mogu parirati najboljim borcima. Moje je problem što sam opsjednut ovim sportom.", nasmijao se Drmonjič.

Vjeruje da su priprema za meč u Osijeku prošle u najboljem redu.

"Sve je bilo super, sve je prošlo za 10. Naporno sam radio u klubu sa svojim trenerom Ivan Karačićem i ekipom koja mi je pomogla u pripremama.  Zaista im zahvaljujem jer su neki dolazili samo zbog mene na trening.  Hvala Bori Bratovžu, Primožu Vrbincu, Tomiju Šudetu, Sami Masleši, Urošu Jurišiću i cijelom klubu "MMA Ljubljana".

U Osijeku će mu protivnik biti Josip Artuković...

"Znam da je dobar borac, znam da je dobar u svim segmentima MMA borbe.  Baš i ne znam da ima neke mane. Sve ćemo vidjeti tijekom borbe. Moje je glavna prednost što nikad ne odustajem."

Ovaj se meč trebao dogoditi u Sarajevu, ali je otkazan. To je pomalo poremetilo Drmonjičeve planove...

"Imam posao koji često zna trajati i više od 8 sati. Zbog toga moram javiti da me neće biti. Otkazivanje borbe me malo i psihički pogodilo jer sam se želio čim prije boriti u 2014. No, što je tu je. Žalim u svom prvom nastupu na FFC-u pokazati da omjer pobjeda i poraza nije pravo mjerilo mojih mogućnosti.

I kad smo već spomenuli 2014., kakvi su planovi i želje u ovoj godini?

"Što više pobjeda nad dobrim borcima pa da vidimo do kud mogu stići na MMA sceni.", rekao je na kraju Drmonjič.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider