FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Finale MMA lige

'Doktor' Martić u smjenama spašava živote, a stres liječi u MMA kavezu!

Hrvoja Martića (31) publika Cibone upoznala je kada je ekspresno “ugušio“ Manuela Karića.

U Hrvatskoj MMA ligi pokazao se kao izrazito eksplozivan i spreman borac, no ta eksplozivnost nije mu bila dovoljna u polufinalnom ogledu protiv sjajnog Antonija Mijatovića. Martić se tada žilavo branio, no jednoglasnom odlukom sudaca na kraju je slavio Mijatović.

Hrvoje Martić netipičan je MMA borac, a prati ga epitet “doktora“ među rabijatnim momcima. Tome je tako zato što Hrvoje već deset godina radi kao medicinski tehničar u zagrebačkoj Hitnoj pomoći. Kaže da se nagledao svih mogućih scenarija crne kronike, a MMA borbama kanalizira ogroman pritisak koji donosi rad u Hitnoj.

Zanimljiv je taj polaritet u Martiću, s jedne strane bavljenje sportom u kojem se nanose ozljede, a s druge strane liječenje tih istih ozljeda i spašavanje života.

''Tek sam s 27 godina ušao u dvoranu. Trenirao sam grappling, a zadnje dvije godine otkrivam MMA. Smatram da svakog čovjeka pokreću dvije osnovne emocije: ljubav i strah. U slobodoj borbi iskusiš i jedno i drugo. Lagao bi kada bi rekao da nema straha. Ali, MMA je moja ljubav, bavim se ovim sportom iz čistog užitka. Čitav život imam problema s koncentracijom, ali kada uđem u kavez sve prestaje. Bez obzira na ishod. Osjećam apsolutni mir i fokusiranost. Nije mi taj osjećaj potpunog mira bio poznat do tada'', ispričao je Hrvoje Martić.

U subotu ga u Ciboni čeka borba za treće mjesto Hrvatske MMA lige gdje će snage odmjeriti s opakim udaračem Matejom Jurinom. Kojem će od njih dvojice trebati liječnička intervencija, otkrit ćemo za nekoliko dana.

''Oboje dolazimo nakon poraza. Siguran sam da će on dati sve od sebe. Pokazao se kao izuzetno čvrst i srčan borac. Respektiram ga. Siguran sam da ćemo pružiti dobru borbu. Vjerujem u svoju pobjedu'', osvrnuo se Martić.

Još malo i čeka nas veliko finale Hrvatske MMA lige koje će se održati 2. studenog u dvorani Dražena Petrovića s početkom u 21.00 sat.

Vrhunac MMA lige donosi adrenalinski spektakl finalnih okršaja u pet težinskih kategorija gdje ćemo napokon znati tko je najbolji u hrvatskom MMA kavezu te borbe za treće mjesto Hrvatske MMA lige. 20 boraca, 10 borbi, jedan kavez.

Prijenos UŽIVO je na Oyo.hr i Novoj TV. Očekuju vas seksi ring-djevojke, vrhunski borci i tona testosterona. Potražite ulaznice već od 75 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajnama Cibone na dan eventa. Osjeti adrenalin! Znamo da želiš biti tamo. Neka igre MMA lige počnu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider