FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Moja druga domovina"

Cro Cop u Dnevniku Nove TV najavio: "Ako ne bude ozljeda, 31. 12. opet se borim u Japanu"

Mirko Filipović u nedjelju ima novu borbu u Saitama Areni u sklopu organizacije Rizin.

Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Prije odlaska u Japan gdje ga ove nedjelje čeka borba protiv Roquea Martineza, Mirko Filipović bio je gost Dnevnika Nove TV gdje je pričao o onome kroz što je nedavno prošao, ali i o nadolazećim izazovima. S njim je razgovarao reporter Milan Stjelja.

Mirko, pred vama je nova borba, a s obzirom da dolazi pet mjeseci nakon teške ozljede koljena, hoće li biti posebna?

"Dobra večer i pozdrav svim gledateljima Nove TV. Da, imao sam tešku ozljedu u petom mjesecu, uspio sam ju uspio sanirati, rekao bih u rekordnom roku. Paralelno sam radio treninge i terapiju. Bit ću spreman za borbu, i psihički i kondicijski i svakako.

Lijeva noga, to je ona vaša udaračka. Spremna je za udaranje?

"Bit će spremna, da."

Ta ozljeda prednjih križnih ligamenata jedna je od najtežih koje bilo koji sportaš može zaraditi. Uz to ste još zaradili i trombozu, priznali ste nam nedavno u intervjuu da ste sami krivi za to. Tu je moglo doći do težih, drastičnih posljedica.

"Tromboza je uvijek opasna, ti ugrušci su opasni. Ako dođe do pluća, dođe do plućne embolije i ishod može biti smrtonosan. Ali evo, na sreću, uspio sam to sanirati."

Nije došlo do toga?

"Ne, nije. Imao sam doduše najblaži oblik tromboze, bio je u listu, tromb nije bio u glavnoj veni, to je olakšavajuća okolnost, te lijekove sam pio sve donedavno. Sad sam OK."

Kada se sve to zbroji, je li vam to bilo najteže razdoblje u karijeri?

"Pa, s obzirom da sam ležao dva tjedna u bolnici, u operativnom smislu je to bilo najteže, da."

Predstavite nam vašeg sljedećeg suparnika, kažu da je jedan od najboljih teškaša koji se bori u Aziji.

"Opasan protivnik, mlađi je 12 godina od mene. Pitali su me mnogi po čemu je on najopasniji. Najopasniji je zbog toga što je gladan, gladan slave, novca i uspjeha i svega. I sigurno će dati sve od sebe da me pobijedi, naravno ja ću dati sve od sebe da mu to ne dopustim. Najopasnije se s gladnim ljudima boriti."

On je posljednju borbu imao prije mjesec dana, pobijedio je. Je li mu taj brzi povratak u ring plus ili minus?

"Pa iz moje perspektive je to plus, čovjek je bio u formi, odmorio se tjedan-dva i nastavio trenirati. Po meni je to definitivno plus."

Što nakon ove borbe?

Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

"Ako ne bude ozljeda, svakako nastupam 31. prosinca."

Prije dva tjedna napunili ste 44. rođendan. Znam da ste nekada rekli kako ste u 20-im godinama govorili da se ne mislite u ovim godinama boriti.

"Vremena i mišljenja se mijenjaju, ne mogu dočekati da sutra odem u Japan, to je jedno predivno iskustvo, ući u punu dvoranu gdje svi skandiraju tvoje ime. Tko to nije probao, ne može to razumjeti."

Japan je tvoja druga domovina?

"Je, više puta sam to rekao. Nastup u toj Saitami je nešto posebno za mene."

I ovog puta će biti?

"Naravno."

Definitivno će to biti velika borba, marketinški najpromoviranija. Ja osobno ne pratim te manje kategorije, meni su nekako draži teškaši i poluteškaši, ali to su dva vrhunska borca u svojim kategorijama i sigurno će biti veliki meč", zaključio je Cro Cop.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider