FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Vraća se u UFC

VIDEO Cro Cop: Prije je bio motiv isključivo novac, a sada želim samo pobjedu!

Mirko Filipović vraća se u UFC! Za Cro Copa to će biti treći ugovor s najjačom svjetskom organizacijom u slobodnoj borbi, a prvi meč trebao bi imati već u travnju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nokut lijevim „high kickom“, svojim zaštitnim znakom, Mirko Filipović otvorio si je vrata najbogatije i najmoćnije svjetske organizacije u slobodnoj borbi, UFC-u, i to po treći put u bogatoj karijeri.

„Zadovoljan sam, da nisam zadovoljan ne bih ušao u suradnju“, ističe Filipović u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Novi ugovor jamči više borbi. I to ne bilo kakve. Cro Cop priželjkuje prigodu za revanšom s borcima koji su mu nanijeli najteže poraze u karijeri.
„Motiv se zna, prije no što okačim rukavice o klin, neću se ni ja vječno boriti, želio bih odraditi nekoliko uzvrata, a ti ljudi koji me zanimaju, nastupaju u UFC-u. Želim to, osjećam se odlično, vjerujem, da ne vjerujem da mogu u tim borbama pobijediti, ne bih se u to upuštao“, samouvjeren je najbolji hrvatski borac.

Mirko jedino u UFC-u ima negativan omjer - od četiri pobjede i šest poraza. Pobjeđivao je Pata Barryja, Mustaphu Al Turka, Eddieja Sancheza i Antonyja Perosha, a od šest poraza najbolniji su oni protiv Dos Santosa, te posebno Gonzage, Mira i Schauba.

Prva borba planirana je za travanj, a mjesto i protivnika ne želi još otkriti. Ali zadovoljstvo ne skriva.
„S jednim velikim zadovoljstvom ulazim u cijelu tu priču, za razliku od prvi puta, pa i od drugi puta. Mislim da je tada motivi bio sključivo novac, da zaradim za svoju egzistenciju, sad to više nije slučaj, zaista želim pobjedu više no išta. Više bih volio pobijediti gratis, nego da mi deset puta podebljaju ponudu a da izgubim“, poručuje Cro Cop.

Ući u 40. godini ponovno u UFC, u MMA Ligu prvaka, jasan je pokazatelj da ga se i danas smatra dijelom svjetske elite u slobodnoj borbi.
„Kad čovjek živi životom kao što ja živim, kad je profesionalac kao što sam ja, kad trenira kao ja, kad pazi na svaku sitnicu od prehrane do toga što će popiti, onda su godine samo broj“, kaže Cro Cop.

A sve to se u posljednje vrijeme vrlo jasno vidjelo i u ringu. Za nadati se da ćemo jednako kvalitetnog Mirka gledati i u kavezu UFC-a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider