FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ludovao na 'presici'

Pripremite se za UFC spektakl: McGregor uskoro ispisuje povijest!

Na oduševljenje svih ljubitelja UFC-a Conor McGregor vraća se u oktagon u studenom ove godine...

Najpopularniji MMA borac današnjice Conor McGregor saznao je mjesto i vrijeme svoje iduće borbe koja bi mogla 'zlatnim slovima' biti zapisana u povijesti UFC-a. Irac će se na događaju UFC 205, 12. studenog u New Yorku, boriti s Eddiejem Alvarezom. Riječ je o 'super borbi' prvaka protiv prvaka u Madison Square Gardenu!

McGregor je 20. kolovoza uzvratio Nateu Diazu za poraz u ranijoj borbi u ožujku, kada je borac iz Stocktona ugušio Irca i šokirao svijet. Bila je to borba koja nije bila za naslov prvaka u nijednoj diviziji, tako da je McGregor zadržao svoj pojas UFC prvaka u perolakoj kategoriji.

Conor ponovno izvan svoje kategorije

Podsjetimo, Irac se naslova prvaka domogao još u prosincu 2015. godine kada je za svega 13 sekundi nokautirao Josea Alda. Bit će mu ovo treća borba izvan svoje kategorije, što je mnoge fanove naljutilo. Predsjednik UFC-a Dana White objasnio je da razumije ljutnju fanova, ali je isto tako rekao da McGregor neće držati u vlasništu dva pojasa ukoliko pobijedi Alvareza, prvaka u lakoj kategoriji.

"Razgovarao sam s Conorom i rekao mi je da će se odreći jednog pojasa nakon što osvoji onaj u lakoj kategoriji. On je uvjeren da će ga osvojiti, no to tek treba vidjeti. Ako pobijedi definitivno neće imati oba pojasa u svom vlasništvu. Kojeg će se odreći to tek treba vidjeti", rekao je White u razgovoru s medijima.

Mcgregor je trebao braniti naslov u perolakoj kategoriji međutim Rafael dos Anjos je otkazao svoj nastup na UFC 196 eventu svega 12 dana prije njegovog održavanja.

Predsjednik UFC-a još je jednom napravio veliki preokret u organizaciji UFC eventa, jer se s Alvarezom za titulu trebao boriti Khabib Nurmagomedov. Ugovor je već bio spreman, no Alvarez ga je odbio potpisati jer je želio McGregora u oktagonu.

McGregor briljirao na 'presici'

Kada bi kojim slučajem McGregor pobijedio Alvareza, u borbi koja će se održati u lakoj kategoriji (do 70 kilograma), Irac bi postao prvi čovjek u povijesti UFC-a koji bi u istom trenutku držao dva pojasa u dvije različite kategorije.

U noći s utorka na srijedu održana je konferencija za novinare sa svim borcima, a McGregor ju je učinio spektakularnom! Većina novinara imala je pitanje za irskog borca, a i kad nije ovaj se hvatao mikrofona i provocirao. U publici je bilo puno irskih fanova koji su bili oduševljeni, ali i domaćih iz New Yorka koji su zviždali Alvarezu, inače čovjeku iz Philadelphije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider