FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Revanš s Paladinom

Chorchyp: Glazba mi pomaže da budem bolji borac!

Na FFC 12 koji će se u petak 25. travnja održati u ljubljanskoj dvorani Tivoli poklonici borilačkih sportiva imat će priliku vidjeti na dijelu i Denisa Chorchypa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njegov će protivnik biti hrvatski kickboksač Darian Paladin te će Chorchypu to biti prilika za revanš za poraz koji je doživio prije tri godine. Ljubav prema borilačkim sportovima kod Denisa Chorchypa počela je kad je krenuo u šesti razred i počeo gledate filmove Bruce Leeja i Van Damma. Tada je počeo trenirati karate.

"Uz karate sam bio sve do 2001. kad sam postao prvak Slovenije u borbama. Nakon toga krenuo sam u kickboks i počeo se baviti fitnesom. Zadovoljan sam s karijerom. Doduše, možda sam mogao i ranije početi s profesionalnim borbama, ali danas imam svoj klub. Treniram djecu što mi je veliko zadovoljstvo."

Tijekom karijere Denis Chorchyp Porčić bio je državni prvak u karateu i amaterski međunarodni prvak u K-1. No, sami uspjesi i naslovi nisu ga nikad opterećivali: "Mislim da je moj najveći uspjeh to što mogu raditi što želim. Mogu zaraditi tako, od toga mogu živjeti i to mi je smisao života. Radim ono što volim, a danas je to rijetkost", zadovoljno nam je rekao Denis koji je uz karijeru borca uspješno gradio i glazbenu karijeru.

U Sloveniji je poznat kao uspješan reper: "Nije teško uskladiti te dvije stvari. Ako nešto želiš to ćeš i dobiti ako se tome uistinu posvetiš. Ako to radiš od srca onda ništa nije nemoguće. Glazba mi uzima puno vremena, ali to volim i nije mi teško. U ovom mi je trenutku veća ljubav sport", uz osmjeh će reći Denis Chorchyp.

"Veza između glazbe i borbe kod mene je velika. U pjesmama pišem i repam o borbama, a kad treniram puno mi pomože dobra glazba."

U Ljubljani ga očekuje uzvratni meč protiv Dariana Paladina. Za taj se revanš pripremao i duže nego je predviđao:

"Pripreme su bile izvrsne. Potpuno sam spreman jer sam trenirao četiri mjeseca. Trebao sam se boriti 15. veljače u Sarajevu pa potom u Osijeku, ali su mi borbe otpale. Držao sam nekako formu i vjerujem da ću se pokazati u Ljubljani u pravom svijetlu. Dobro poznajem svog protivnika. Borili smo se prije tri godine. Tada me pobijedio, ali bio je to moj prvi meč i bio sam prilično neiskusan. Danas je to već neka druga priča. Puno sam iskusniji", rekao nam je na kraju Chorchyp čiji su planovi vezani uz nove borbe na FFC-u, glazbu i treniranje mladih u njegovom klubu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider