FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Slažete li se?

Čelnik Bellatora brani turnirski format: Tako se to radi u - sportu!

Prvi čovjek Bellator Fighting Championshipa Bjorn Rebney ne želi odustati od drukčijeg pogleda na borilačke priredbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća američka MMA organizacija nakon UFC-a, gaji svoj turnirski način borbe za prvaka. Ne samo to, na taj način dolaze i do prvog izazivača. I tako će i dalje ostati, barem dok je na čelu kolone Bjorn Rebney.

''To će se promijeniti tek kad me odvuku odavde iz kriku i viku. To je pravo sportsko natjecanje. Tako je i 'footballu', bejzbolu, košarci, nogometu – ma svugdje, u svakom sportu kojeg smo gledali kao djeca. Krenete kao grupa, a jedan samo završi kao pobjednik'', rekao je Rebney i usporedio suprotnu praksu u boksu i UFC-u.

''Radio sam u boksu i to izgleda teatralno, znate pobjednike većine mečeve i prije nego što krenu. Ne vole svi naš format, ali da vas pitam, trebaju li New York Giantsi tražiti da se sljedeće godine opet bore za naslov ili bi trebali odigrati tih 16 utakmica prvenstva? To je sport.''

Čelnik Bellatora bio je potpuno jasan. Uostalom, tako smo i dolazili i do prvaka PRIDE-a, a na isti način je nekadašnji Strikeforce želio dobiti apsolutnog prvaka na Grand Prixu. Što vi mislite, je li vam bolji turnirski format ili apsolutna kontrola organizacije, kao u boksu i UFC-u?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati