FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hrvatska MMA liga

Burušić kreće u novi pohod na naslov: 'Sada smo Pejić i ja na 1-1'

U prvoj sezoni Hrvatske MMA lige Marko Burušić osvojio je pojas prvaka u lakoj kategorji.

Tada je u finalu MMA lige 2012. maestralno pobijedio Patricka Perešu iz pulskog Trojana. Bio je 'underdog' u tom meču, a onda je sve u dvorani iznenadio svojim srčanim MMA nastupom. Iz tog perioda početaka Hrvatske MMA lige datira i sad već dobro poznato rivalstvo na relaciji Burušić-Pejić. U njihovom prvom srazu u kavezu, Burušićeva dominacija u parteru protegla se kroz čitav meč, te je tada uspio doći s leđa Pejiću i pobijediti tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Filipa Pejića taj je poraz toliko motivirao da je cijelu sezonu 2013. MMA lige, gazio sve protivnike imajući na umu samo 'jedan skalp' – onaj Burušićev. Kako je Pejić maestralnim borbama postao prvak lake kategorije, u prosincu su se ova dvojica ljutih protivnika srela u Superfinalu Hrvatske MMA lige gdje su se borili za prestižni pojas kategorije. Uslijedio je revanš epskih razmjera, a taj put slavio je Pejić.

Od silne euforije na kraju mu se omaklo i frajersko, pomalo nesportsko, slavlje što je publika Cibone kaznila zvižducima. Umalo su se sukobili i treneri njih dvojice, toliko su tenzije bile visoke.

''Nakon svega želim čestitati Pejiću na toj pobjedi, čuli smo se poslije. U tom meču se vidjelo da može jedna sekunda prevagnuti. Čekao sam tu treću rundu jer sam vidio da diše na škrge. No onda se dogodilo nešto što nikad ne bi očekivao, nitko mi na treningu ne može taj armbar 'iščupati', eto Pejić tu večer jest. On ima tu jednu pobjedu, ja imam jednu pobjedu nad njim, pa smo jedan –jedan do nekog slijedećeg susreta u kavezu'', ispričao je Marko Burušić.

Burušić se zaželio kaveza, a prva borba u 2014. godini bit će mu u osmini finala Hrvatske MMA lige u Puli. U dvorani koja nosi ime po velikanu Mati Parlovu. U suprotnom kutu stajat će mu Erhan Ameti iz porečkog kluba Prime.

''Spremam se kao i za svakog svog protivnika. Gledao sam ga na amaterskom MMA natjecanju i po mom mišljenju, nije pokazao ništa posebno. Jače je građe, pa pretpostavljam da 'skida kile'. Veseli me nastupu u Puli, naravno da idem na pobjedu'', najavio je Marko Burušić.

Iščekivanje je na vrhuncu. Još malo i čeka nas prvi event osmine finala Hrvatske MMA lige koji će se održati 22. veljače u dvorani Dom Sportova Mate Parlov s početkom u 21.00 sat. Prijenos UŽIVO je na Oyo.hr i Novoj TV.

Očekuju vas seksi ring-djevojke, vrhunski borci i tona testosterona. Potražite ulaznice već od 40 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajnama Doma Sportova Mate Parlov na dan eventa. Osjeti adrenalin! Znamo da želiš biti tamo. Neka igre MMA lige počnu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider