FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"Može biti uzor svima"

Borilački svijet o Cro Copovu oproštaju: "On je sportaš vrijedan svakog divljenja"

Reakcije na Cro Copovu objavu o moždanom udaru i završetku karijere ne prestaju stizati.

Mirko Filipović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Tog 17. veljače posljednji put do ringa je stigao uz kultne Wild Boyse Duran Durana. U tom trenutku to nije ni znao, ali pobjednička predstava protiv Roya Nelsona Mirku Filipoviću bila je posljednja u karijeri.

Početkom tjedna pretprio je moždani udar i u 45. godini života odlazi u mirovinu.

"Ja se mogu kockati s koljenom i leđima i sa ovim, ali kad je mozak u pitanju - to nije zafrkancija", izjavio je Cro Cop u Dnevniku Nove TV.

Mirkova objava šokirala je borilački svijet i bivšeg sparing partnera.

"Devet godina smo bili zajedno, puno mi je pomogao, prenio dosta znanja. Svijet je izgubio puno, ali sigurno će se Mirko vratiti u ulozi trenera i da će se puno više brinuti o svom timu i možda novu nadu u slobodnoj borbi i K1", rekao je Igor Pokrajac, bivši UFC-ov borac.

A u svijet K1 borbi prije gotovo dva desetljeća uveo ga je trener Marijan Žižanović.

"On nikad ne kaže da ne može. On kaže 'ne mogu', i napravi dvostruko. Mi smo počeli treninge u dvorani četiri sa četiri. Iz te dvorane, bez ringa, mi smo došli do finala K1. Pazite, u Japanu zaustavljaju promet kada on prolazi autom, on je sigurno naš uz Modrića i Šukera naš najpopularniji sportaš kada gledate globalno u svijetu. On je gospodin borac. Uz Parlova, najveći borac u povijesti hrvatskog udaračkog sporta", smatra Marijan Žižanović, bivši trener Mirka Filipovića.

Biranim riječima o njemu govori i bivši kolega iz kluba i reprezentacije Stjepan Božić.

"U njemu će jedan veliki dio njegove osobnosti umrijeti, ali... Jednom mora stati. Može biti zadovoljan što je ostavio iza sebe, jer to što je ostavio, to je teško nadmašiti."

Spartanski treninzi od kojih nije odustajao inspiracija su mnogima pa tako i najboljem hrvatskom boksaču.

"Fenomenalan sportaš, jako discipliniran, čuo sam puno priča kako trenira, kako živi tako da me to uvijek fasciniralo i stvarno jedan sportaš vrijedan svakog divljenja i može biti uzor svim nama koji dolazimo", istaknuo je Hrgović.

Pred kraj karijere o njegovoj fizičkoj spremi brinuo je i Mario Mlinarić.

"Ma da sikire padaju, da bombardiraju, on će ući u podrum, napravit će trening, uz sve te silne ozljede on je nastavio dalje. Ono stvarno jedan bezvremenski Cro Cop", kazao je kondicijski trener Mlinarić.

Kraj Filipovićeve karijere na društvenim mrežama popratile su brojne zvijezde borilačkog sporta. Rafael Dos Anos, Roy Nelson, Paul Redmond samo su neki od njih...

U 23 godine dugoj karijeri Filipović je ostvario 64 pobjede u 86 borbi. U petom desetljeću života, Cro Cop napokon ulazi u borilačku legendu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider