FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Cro Cop' na ruskog snagatora

Borba koja se dugo čekala: 'Ne možeš pobjeći od svoje sudbine!'

Mirko Filipović nije dugo čekao na novog protivnika za Gloryjevu priredbu u Los Angelesu. Umjesto Pata Barryja, kojem je sportska komisija uskratila dozvolu za nastup, nasuprot Cro Copu stat će ruski snagator Sergej Haritonov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri i pol mjeseca nakon poraza od Remija Bonjaskog u zagrebačkoj Areni, Mirko Filipović u Gloryjev se ring vraća u Kaliforniji. 21. lipnja čeka ga meč sa Sergejom Haritonovim, 33-ogodišnjim Rusom bogate biografije.

Mirko saznao novog protivnika: U Los Angelesu protiv kolege iz Pridea

"Bit će to vrlo interesantan meč. Borba koja se dugo očekivala, ali se nije nikad dogodila, još od vremena Pridea. Nismo tada našli termin, ali čovjek ne može pobjeći od svoje sudbine. Sad ćemo se susresti, istina po pravilima kick boksa, ali neće to umanjiti opasnost", kaže Mirko Filipović.

Haritonov se dugo borio u Prideu, i poput Mirka, tamo doživio najslavnije trenutke karijere. U japanskim ringovima pobjeđivao je i velikane poput Werduma, Overema, Schilta. Godine 2009., uz slobodnu borbu, okreće se i kick boksu, a u dosadašnjih devet mečeva ostvario je pet pobjeda i četiri poraza.

"Ipak, mislim da je opasniji kao ultimate fighter, nešto opasniji. Naravno, ne smijem ga nikako podcijeniti. To je super opasan čovjek i ja ću doista dati sve od sebe da se pripremim što bolje", ističe Filipović.

Od osvajanja K1 Grand Prixa, 15. ožujka prošle godine, Mirko čeka na pobjedu. Prošlog studenog u Moskvi ga je po pravilima slobodne borbe pobijedio Oleksej Olejnik, a posebno bolan bio je zagrebački poraz od Bonjaskog u ožujku.

"Vrijeme je uvijek za prekid niza. Svaku borbu hoću pobijediti. Da mislim da ću izgubiti ili da nemam nikakve šanse, naravno da ne bih ušao u borbu. Ali, u borbi se dogodi sto stvari", zaključio je Filipović.

Želi li se vratiti pobjedničkim navikama protiv šest godina mlađeg protivnika, Cro Cop morat će biti u top izdanju 21. lipnja. Jer, Sergej Haritonov veliko je ime, sjajan udarač čiju su moć osjetile i legende ovog sporta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider