FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
pojas upitan?

Veliki skandal u boksu: Tyson Fury suspendiran zbog dopinga!

Britansko antidoping tijelo (UKAD) optužilo je svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja za korištenje dopinga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako javlja BBC, UKAD je objavio da je suspendirao Tysona Furyja 24. lipnja kada je on objavio da otkazuje novi meč protiv Ukrajinca Vladimira Klička zbog ozljede. Meč je bio planiran za 9. srpnja, a Fury je kazao da je ozljedu zaradio na treningu.

Međutim, Fury se žalio na suspenziju i ona je ukinuta do saslušanja pred Nacionalnim antidoping panelom (NADP) za što još nije određen datum. Nakon toga je 27-godišnji Fury izjavio da će tužiti UKAD zbog tvrdnji da je koristio zabranjene supstance.

Sunday Mirror je 26. lipnja objavio priču prema kojoj su tragovi zabranjene tvari nandrolona pronađeni u uzorku urina koji je uzet Furyju u veljači prošle godine. On je odbacio tvrdnje i njegovi odvjetnici su tvrdili da su rezultati iz ožujka i svibnja 2015. kontradiktorni. Osim Furyja, za korištenje dopinga optužen je i njegov rođak također boksač Hughie.

Fury je pobijedio Ukrajinca Klička u studenom prošle godine što mu je donijelo naslove u teškoj kategoriji po verzijama WBA i WBO.

U utorak su Furyjevi odvjetnici objavili da je žalba podnesena.

"Obojica boksača žestoko odbacuju tvrdnje da su uzimali bilo kakav doping. Međutim u zadnjih nekoliko tjedana u medijima su se pojavila curenja i obojica su postala mete kontinuiranog verbalnog zlostavljanja na Twitteru", kazao je odvjetnik Tysona i Hughiea Furyja Lewis Power.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider