FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čeka ga Marcin Prachnio

Bekavac: Ja sam favorit u Ljubljani, ali u ringu je sve moguće!

Ljubljana će na samom početku listopada još jednom ugostiti FFC-ove borce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tamošnji borilački fanovi imat će po treći puta priliku uživati u nastupima nekih od najboljih boraca u cijeloj regiji, a ovog puta sve je dodatno začinjeno prvim borbama za FFC-ovu titulu prvaka.

Glavne uloge u MMA dijelu FFC-a 14 pripale su Lemmyju Krušiču i Antunu Račiću koji se bore za pojas u pero kategoriji, ali ništa manje zanimljiv nije ni ponovni ulazak Stipe Bekavca u ring, po prvi puta nakon nastupa u Osijeku kad je slavio vrhunskim nokautom u meču protiv bivšeg UFC-ovca Eddieja Sancheza.

Ovog puta u ringu će se naći s nešto lakšim protivnikom, barem ako se usporede njihove dosadašnje karijere i iskustvo, ali Bekavac je svejedno vrlo oprezan i nema namjeru podcijeniti svog suparnika.

"Marcin Prachnio možda nema iskustva koliko i ja, ali u ringu vladaju neka sasvim druga pravila i nerijetko smo svjedoci da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Slažem se s procjenom da sam ja ovog puta favorit u borbi, ali u ringu je zaista sve moguće, pogotovo kad se radi o poluteškaškim borcima koji na dan meča obično imaju oko 100 kilograma", rekao je Stipe Bekavac.

Kako napreduju pripreme u ovom razdoblju za nastup na FFC-u 14? "Do meča je preostalo još skoro 20 dana, tako da tek sad ulazim u onaj najteži dio kad su na rasporedu uglavnom sparinzi. Kompletne pripreme i za ovaj meč ću odraditi u dvorani Opatija Fight Cluba s trenerom Mladenom Kranjčecom, a u goste će nam doći i nekoliko poznatijih boraca na sparinge, tako da uopće ne sumnjam da ću još jednom biti maksimalno spreman za sve. Prachnio će me teško moći nečime iznenaditi."

Nedavno si u kraćem razgovoru za Fight Site otkrio kako bi se volio naći u meču za FFC titulu prvaka, a kao najveću želju za suparnikom u toj borbi vidiš Alessija Sakaru. Ima li kakvih novosti oko toga?

"Trenutno sam maksimalno fokusiran na meč protiv Prachnia, pa smo razgovore o toj temi s čelnicima FFC-a ostavili za neko drugo vrijeme, odnosno kad prođe meč u Ljubljani. Ja i dalje stojim iza toga da bih volio odmjeriti snagu sa Sakarom, radi se ipak iznimno iskusnom bivšem UFC-ovom borcu, ali vidjet ćemo što mi vrijeme donosi."

U svakom slučaju većina borilačkih fanova se slaže da zaslužuješ priliku pokušati osvojiti FFC titulu prvaka... "To velikim dijelom mogu zahvaliti pobjedi nad Sanchezom u Osijeku. FFC-ova poluteška kategorija obiluje sjajnim imenima, nekoliko je tu boraca koji zaslužuju nastupiti u takvom meču, a i ja se nadam kako će upravo meni biti pružena prilika. Naravno, pod uvjetom da meč protiv Prachnia završi mojim slavljem", kazao je Bekavac u razgovoru za Fight Site.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider