FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Čeka ga Brkljača

Batinić samouvjereno: 'Dolazim obaviti ono što se od mene očekuje'

Matej Batinić, najbolji hrvatski MMA borac 2013. godine, po izboru stručnog žirija Fight Sitea, nastupa za dva dana u Zadru, u svom četvrtom nastupu u FFC organizaciji. Protivnik mu je zadarski borac Ivan Brkljača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije novog FFC nastupa, porazgovarali smo s Matejem Batinićem (14-1, 3-0 u FFC-u), po mnogima najvećim hrvatskim MMA potencijalom. On je ukratko najavio novu borbu, kao i neke planove te iznio svoje mišljenje o organizaciji u kojoj nastupa, kao i o svojoj borilačkoj budućnosti.

Ovo ti je drugi FFC nastup ove godine, kakve je dojmove ostavio Osijek? Odradio si dobru borbu protiv jako nezgodnog protivnika, no nisi ga završio, misliš li da si mogao još bolje?

U Osijeku je bilo super, moj drugi nastup u tom gradu, drugi Mađar i druga pobjeda. Publika je bila odlična kao i uvijek i to je najvažnije. Što se tiče meča, bio je dobar ,zadovoljan sam sto sam odradio sve tri runde kako treba, kad ga već nisam uspio završiti. Naravno da mislim da je moglo bolje,ali pošto nisam tempirao formu za taj meč, nego sam se pripremao za drugi datum, bio sam zadovoljan. Nije me uspio ničim iznenaditi, osim time da jako dobro prima udarce. Nije ni da su bili nešto ubojiti, no izdržao je sve do kraja borbe i svaka mu čast. Čim ga nisam uspio završiti u prvoj rundi kako sam planirao, odlučio sam do kraja odraditi meč bez ikakvog srljanja i forsiranja brzog završetka kako se ne bih istrošio ili napravio kakvu pogrešku.

U Osijeku si imao publiku na svojoj strani, na koju si navikao i iz MMA lige, a sad dolaziš na gostujući teren. Kako to utječe na tebe?

Stvarno sam navikao imati publiku na svojoj strani, ali normalno je da je neću uvijek imati, tako da ne mislim da će to bitno utjecati. Dolazim kao sportaš obaviti što se od mene očekuje i za što sam se spremao. Glavno da borba bude poštena i publika će to prepoznati, tko god iziđe iz ringa kao pobjednik.

Kakvo mišljenje imaš o Brkljači, za kojeg se može reći da mu je ovo prava povratnička borba?

O Brkljači ne znam ništa, osim s kojim momcima trenira i tko mu je trener. No iz toga što znam, siguran sam da mogu očekivati dobrog protivnika. Ne znam kakvi su njegovi planovi, ali ako me uspije pobijediti, svakako mislim da će mu to biti prava povratnička borba.

Postoji li neka taktika za borbu? Hoćeš li ići na pokušaj brzog završetka borbe ili misliš da bi više mogao postići kontrolom?

Taktika uvijek postoji, ali nećemo sad o njoj. Što se tiče borbe, kao što sam bio izjavio i za njegovog klupskog kolegu Mikulića, spreman sam na sve, za ovaj meč sam se pripremio i siguran sam. Ne namjeravam ništa siliti, ako ne uspijem u prvom naumu idemo dalje, spreman sam i to je najvažnije.

Zanimljivo je da si jedan od rijetkih boraca koji još koriste hrvačke patike. Koliko ti one pomažu?

Ništa posebno mi ne pomažu. U njima treniram, pa se u njima i borim, naravno ako to organizacija dozvoljava. Prije svega zbog toga da ne moram paziti gdje hodam kad se vraćam u svlačionicu. U biti, svejedno mi je kako se borim, nisam ništa jači ili slabiji s njima ili bez njih.

Gdje vidiš svoje mjestu u FFC i koliko si zadovoljan s dosadašnjim iskustvima?

Ne razmišljam gdje je moje mjesto. Iz FFC-a mi ponude borbu, ja ju prihvatim, spremim se i odradim ju. Zadovoljan sam s dosadašnjim iskustvom, svi su protivnici bili dobri, nijednog do sada nisam odbio, niti se namjeravam zamarati s tim. Sami organizacijski uvjeti, kao što su smještaj, hrana, pa i suđenje eventa su odlični i uistinu se nemam ni na što požaliti.

Proglašavaju te najperspektivnijim hrvatskim borcem, što misliš kad bi mogao biti spreman za put "preko bare"?

Lijepo je to čuti. Uvijek dajem sve od sebe, niti jednu borbu ne smatram lakšom, težom ili važnijom od drugih, pa mislim da zbog toga i dolaze moji rezultati. Put „preko bare“ hm... Mislim da to dođe samo od sebe nekim redoslijedom.Ne mogu sanjati o nečemu za što se ne spremam, treniram jednom dnevno i idem svaki dan ujutro na fakultet, pa sam često i neispavan, tako da mislim da još uvijek ne mogu nekim ljudima konkurirati u broju treninga, a posebno u borbi. Uglavnom, kad završim fakultet i budem imao profesionalne uvjete oko sebe, tad ću biti spreman za što god bude došlo na red.

Imaš li nekih određenih planova za 2014. godine? Što nakon ovog nastupa u Zadru?

Imam razne planove, ali šo se tiče sporta, planiram tijekom ljeta raditi na stvarima koji mi nedostaju, na kojima nisam radio prva dva mjeseca ove godine, radi određenih komplikacija. Osim toga, nadam se odraditi jošdva ili tri meča do kraja godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider