FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Kucnuli se bradama

Anderson Silva brani pojas: Što može ovaj čovjek protiv - najboljeg?

Onako kako u svijetu boksa dominiraju Floyd Mayweather Jr. i braća Kličko, tako u svijetu slobodne borbe već godinama dominira Anderson Silva. Novi izazivač je čovjek koji je oduševio super nokautom u prošloj borbi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

29–godišnji Chris Weidman traži ono što se već godinama čini nemoguće – skalp čovjeka koji nije izgubio borbu od 20. siječnja 2006. Iako mu je na leđima već 38, petero djece u kući, najslavniji borilački pauk Anderson Silva i dalje dokazuje svima tko je najbolji ''pound for pound'' borac današnjice.

Mediji su provlačili posljednjih dana informacije kako slabo ide prodaja ulaznica za UFC 162 u Nevadi, no Dana White je objavio kako je do sada prodano 12 400 ulaznica i prema svemu sudeći dvorana će biti puna.

Andersona nismo gledali u akciji od listopada kada je Brazilce počastio nokautom Stephena Bonnara u poluteškoj kategoriji. Weidman je pak posljednju borbu odradio prije godinu dana protiv Marka Munoza u kojoj je u prvoj rundi pokazao koliko je odličan parteraš, a završio ga je u drugoj rundi laktom u stojci! Što je bio nokaut večeri.

Weidman je slavio u svih svojih devet profi borbi, od toga pet pod okriljem UFC–a. Sjajan hrvač, izrazito eksplozivan dobio priliku života protiv čovjeka koji je dobio 17 borbi zaredom.

U predvečerje borbe Weidman – Anderson Silva više se ipak priča o izbjegavanju direktnog odgovora kralja veltera Georgesa St. Pierrea o eventualnom meču s Andersonom. Kanađanin je uvjeren u pobjedu Weidmana.

Pa kad je već GSP odbio sudar s Brazilcem, svijet intrigira obračun Andersona i prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa. Oko sudara dva najatraktivnija borca današnjice zavrtjelo bi se brdo love, no prije vratimo se u realnost a ona se za Andersona Silvu trenutačno zove – Chris Weidman.

Borba Andersona Silve i Chrisa Weidmana na rasporedu je ove nedjelje ujutro po hrvatskom vremenu. Sinoć je na vaganju došlo do dodira bradama, čeka nas uzbudljiv meč...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider