FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Tko će doći?

Profesionalni boksači već na Olimpijskim igrama u Riju

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) mogli bi nastupiti i profesionalni boksači.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA) Ching-Kuo Wu najavio je u utorak kako bi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) mogli nastupiti i profesionalni boksači ukoliko se na vrijeme usvoje promjene statuta AIBA-e koje bi im to omogućile.

U veljači je pokrenut postupak promjene statuta AIBA-e kako bi se na Igrama omogućio nastup profesionalcima kako bi se povećala medijska praćenost boksa, a rok za dovršetak postupka je lipanj ove godine s obzirom da će se posljednji kvalifikacijski turnir za plasman u Rio održati u Azerbajdžanu sredinom lipnja mjeseca.

"Profesionalni boksači će biti u Riju, samo još ne znamo koliko će ih biti. Svi koji će htjeti nastupiti na Igrama morat će proći isti proces kvalifikacija kao i amateri. Da bi to bilo definitivno, moramo još usvojiti promjene statuta što ćemo učiniti na izvanrednom kongresu u lipnju. Boks je jedini sport u olimpijskom programu u kojem ne nastupaju profesionalci", rekao je Wu.

Pitanje je samo koji bi profesionalni svjetski prvak htio riskirati reputaciju u borbama koje se održavaju u tri runde što je velika razlika u odnosu na borbe u 12 rundi na koje su navikli.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider