Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ajmo sad po medalju!

Veliki preokret u Tokiju: Japanci pustili hrvatskog olimpijca, ipak ne mora biti u samoizolaciji

Mariniću su omogućeni treninzi na stazi u posebnom terminu u središnjem dijelu dana.

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić nakon dvodnevne samoizolacije vratio se treninzima na stazi na kojoj se priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zbog mogućeg kontakta s putnikom zaraženim koronavirusom na letu kojim su stigli u Japan, Mariniću i njegovu treneru Stjepanu Perestegiju prvobitno je propisana samoizolacija u trajanju od tjedan dana, no nakon njihovih apela te uz potporu predsjednika Hrvatskoga olimpijskog odbora Zlatka Mateše i veleposlanika Republike Hrvatske u Japanu Dražena Hrastića odluka je izmijenjena.

Mariniću su omogućeni treninzi na stazi u posebnom terminu u središnjem dijelu dana. Taj su termin po dolasku u Tokio imali Britanci, čija je zemlja na popisu onih epidemiološki visoko rizičnih zbog širenja delta-soja koronavirusa.

"Zahvalni smo svima koji su imali sluha za izmjenu odluke koja je ugrožavala moj nastup na Olimpijskim igrama! Odluka je izmijenjena i sportašima iz Ukrajine i Kanade koji su istodobno s nama stavljeni u karantenu. Sada treniramo u posebnom terminu, no ostaje nam zabrana silaska na jelo u restoran u koji dolaze drugi sportaši. To smo i tražili. Sve ćemo ispoštovati kako bih mogao trenirati te na stazi 25. srpnja dati svoj maksimum! Vjerujem kako se nitko od nas nije zarazio koronavirusom. Cijepljeni smo i iza nas je deset negativnih testova na koronavirus od dolaska u Japan", rekao je Marinić poslije prvog treninga na stazi nakon dvodnevne pauze.

Izmjenom odluke o samoizolaciji zadovoljan je i Perestegi.

"Ovo je najbolji primjer da borba za odličja počinje izvan terena - u našim glavama. Kada je osjetio da je uz njega, nakon udaljavanja sa staze, cijela hrvatska javnost, Marinić je dobio dodatni poriv da izbori nastup u završnici Olimpijskih igara te da da sve od sebe u borbi za odličje", istaknuo je Perestegi.

Marinić i Perestegi u hotelu u blizini staze na kojoj treniraju ostaju još nekoliko dana. Nakon toga se sele u Olimpijsko selo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider