Košarka
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Košarka
Sjajno krenuli pa stali

Zvezda furioznim preokretom pomela Cedevitu na startu finala

Aktualni hrvatski prvaci odlično su otvorili utakmicu u Pioniru, ali onda se razigrala Zvezda i već do poluvremena preokrenula.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite poraženi su u prvoj finalnoj utakmici ABA lige u Beogradu od Crvene Zvezde s 64:81 (27:16, 17:29, 10:21, 12:15), pa je srpski prvak u seriji na tri pobjede poveo s 1:0.

Cedevita je izgubila prvu utakmicu finala u Beogradu olako prokockavši prednost od 15 koševa iz prve četvrtine. Hrvatski prvak je iskoristio smušenost beogradskog sastava na samom početku, no dobra igra Cedevite trajala je samo prvih 10 minuta i tako je propala prilika za velikim iznenađenjem.

Cedevita je sjajno otvorila utakmicu, pogotovo Miro Bilan, pa je osmoj minuti bilo 23:8 za zagrebačku momčad, koja je poslije prve četvrtine vodila s 27:16. No, u drugoj četvrtini je kod hrvatskog prvaka stao šut, zaustavljen je i Bilan, a Zvezda je potpuno preokrenula utakmicu. Srpski sastav je 17. minuti poveo s 40:33, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćina 45:44.

Drugo poluvrijeme je, za razliku od prvog, bolje otvorio domaći sastav koji je u 26. minuti došao do prednosti od 13 koševa (60:47), a Cedevita više nije imala ni snage ni hrabrosti da to dostigne dokraja.

Kod Cedevite najbolji Tomas (14), Bilan (12) i James (12), dok su Zvezdu predvodili Jenkins (20), Wolters (14) i Kuzmić (14).

Druga utakmica igra se u utorak također u Beogradu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider