Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bivši cibonaš prešao u rivala

Zubčić potpisao za Cedevitu: Veseli me dolazak Repeše

Tomislav Zubčić, 212 cm visoki Zadranin, rođen 17.01.1990. pristupio je večeras Cedeviti i potpisao trogodišnji ugovor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krilni centar je veći dio karijere proveo u Ciboni, u prvoj momčadi od 2007. izuzev drugog dijela prošle sezone kada je igrao u Litvi, u Lietuvos Rytasu. Zubčić je izabran na NBA draftu 2012. od strane Toronto Raptorsa. Sa U-18 reprezentacijom Hrvatske osvojio je broncu na Europskom prvenstvu 2008. u Grčkoj, kao i na Svjetskom U-19 prvenstvu 2009. u Novom Zelandu.

Iskazao se i na Nike Hoops Summitu 2009. kao član reprezentacije Svijeta koja je savladala američke vršnjake. Zubčić bi u Cedeviti trebao igrati na poziciji krilnog centra, a s momčadi se stopio s obzirom da je već neko vrijeme na treninzima te je prošao turnire u Poreču i Veneciji.

''Vraćam se u Hrvatsku i stvarno sam sretan što sam se dogovorio s Cedevitom koja je postala ozbiljan, vrhunski klub. Momčad je sjajna, već se vide konture, a ono što znam je da ćemo igrati brzu, čvrstu košarku uz kvalitetnu obranu. To će navijači vidjeti već na Kupu Dražena Petrovića kojeg ćemo, vjerujem, osvojiti. Epizoda u Litvi bila je veliko iskustvo s obzirom na način kako se tamo prati košarka i kakvi su uvjeti'', rekao je Zubčić te nastavio:

''Ja sam cijeli život igrao za Cibonu i znam kakvo je sportsko suparništvo između dva kluba. Sada sam na ovoj strani i potvrdilo mi se mišljenje kako je Cedevita sjajno organizirana sredina koja iz sezone u sezonu raste. Vjerujem da ćemo ostvariti sve svoje ambicije, a posebno me veseli dolazak izbornika Jasmina Repeše s Eurobasketa i način na koji treniramo i pripremamo se za novu sezonu. Suigrači su stvarno kvalitetni dečki i nadam se da ćemo zajedno ispričati lijepe košarkaške priče u budućnosti.'' (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider