Košarka
SPORTOVI
Košarka
Anderson bira, vremena još malo

Životna dvojba jednog Amerikanca: Hrvatska ili NBA?

Iako mu je izbornik Repeša dao dva dana za odgovor, Cibonin Amerikanac Alan Anderson još nije odlučio želi li igrati za Hrvatsku. Ponovno je izjavio kako bi želio biti reprezentativac, no službeni zahtjev košarkaškom savezu još nije predao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon razgovora s izbornikom Repešom Anderson još nije prelomio želi li igrati za Hrvatsku. Svjestan je da rok ističe, najkasnije do kraja ovog tjedna odluka mora pasti.

>> 'Imaš 48 sati da odlučiš hoćeš li postati Hrvat'

Mislim kao i prije, volio bih igrati za Hrvatsku. Žele da donesem odluku ranije nego što sam mislio, ali eto, još sad razmišljam o tome

'Mislim kao i prije, volio bih igrati za Hrvatsku. Žele da donesem odluku ranije nego što sam mislio, ali eto, još sad razmišljam o tome', kaže Amerikanac.

No što Anderson duže razmišlja vrijeme za prijavu curi...

'Jedina stvar koja je bitna u rokovima je kad će FIBA postaviti rok da mi odaberemo 24 igrača. U tom trenutku on mora imati putovnicu, a što vrijeme ide to je sve manja šansa da se to sve što se tiče državljanstva riješi', kaže tajnik HKS-a Drakšić.

Pravi razlog Andersonovog nećkanja je što ne zna hoće li i sljedeću sezonu igrati u Ciboni. Velika želja mu je NBA, a čini se kako je hrvatska reprezentacija opcija ako ostane u Zagrebu.

'Znam da se u tom slučaju odričem slobodnog ljeta, spreman sam na to, ali moram vidjeti je li to najbolja opcija za mene.'

'Ipak nije lako biti dva mjeseca preko ljeta na neplaćenim pripremama reprezentacije. Međutim, ako je to u interesu hrvatske košarke svaki dobar igrač nam dobro dođe', misli Amerikančev suigrač iz Cibone Davor Kus.

Sada je sve na Amerikancu, vremena je malo, a odluka teška. No kada je košarkaška reprezentacija u pitanju preispitivali su se i oni koji nisu imali problema s državljanstvom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider