Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić opet u Zagrebu

Cedevita u skupini s Repešom i Perasovićem: Poznat i raspored utakmica

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita igrat će u B skupini Eurolige zajedno s europskim doprvakom Olympiakosom odlučeno je na ždrijebu u Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim Cedevite i pirejskog sastava u skupini B su i Anadolu Efes u čijim redovima igra Dario Šarić, Laboral Kutxa kojeg vodi hrvatski izbornik Velimir Perasović, EA7 Milano kojeg vodi bivši trener Cedevite Jasmin Repeša, i Limoges.

"Dobili smo vrlo jaku i zanimljivu skupinu. Naše je da se nadamo da možemo proći dalje, u TOP 16 ali prije svega moramo složiti dobru i konkurentnu momčad. Moramo u svakoj utakmici dati sve od sebe pa ćemo vidjeti. Iskusniji smo nego prije, ovo nam je treća sezona u Euroligi, nadam se da ćemo imati više pobjeda u skupini no prijašnjih sezona. Skupina je izuzetno zanimljiva za navijače u Hrvatskoj s obzirom da nam dolaze Dario Šarić kao i treneri Perasović i Repeša. I to donosi dodatnu draž u novoj euroligaškoj sezoni," kazao je direktor Cedevite Krešimir Novosel.

Ždrijeb je komentirao i rekorder po broju nastupa za Cedevitu Miro Bilan.

"Ždrijeb nam nije bio baš naklonjen jer smo u izuzetno jakoj skupini. Treba vidjeti kako ćemo mi izgledati kad se igrački kompletiramo, kad započne nova sezona, kad vidimo kakvi će biti protivnički rosteri. Posebno je zanimljivo što ćemo u Zagrebu vidjeti i neke naše igrače i trenere. I prošle smo sezone imali dobru gledanost u Euroligi, vjerujem da ćemo ove imati još i više upravo zbog zanimljive skupine jer navijači vole gledati hrvatske igrače ili trenere na suparničkim stranama," poručio je Bilan.

Cedevita u 1. kolu skupine B Eurolige gostuje kod europskog doprvaka Olympiakosa 15. ili 16. listopada, odlučeno je tako na ždrijebu u Barceloni.

Nakon dvoboja protiv Olympiakosa, Cedevita će tjedan dana kasnije u svom prvom domaćem nastupu ugostiti francuski Limoges, slijedi gostovanje kod Anadolu Efesa, dok će u posljednjem kolu, koje je na programu 17. i 18. prosinca, naš prvak igrati protiv Laboral Kutxe, koju vodi hrvatski izbornik Velimir Perasović.

U iduću fazu natjecanja plasirat će se prve četiri ekipe iz svake od četiri skupine. U TOP 16 fazi natjecanja prve četiri ekipe iz dvije skupine izborit će plasman u četvrtfinale, a pobjednici tih susreta i put na Final Four. Završni turnir održat će se od 12. do 15. svibnja u Berlinu.

SKUPINE:

SKUPINA A: Real Madrid, Fenerbahče, Himki, Bayern, Crvena zvezda, Strasbourg

SKUPINA B: Olympiakos, Anadolu Efes, Laboral Kutxa, EA7 Milano, CEDEVITA, Limoges

SKUPINA C: Barcelona, Panathinaikos, Lokomotiv Kuban, Žalgiris, Pinar Karsiyaka, Stelmet Zielona Gora

SKUPINA D: CSKA Moskva, Maccabi Tel Aviv, Unicaja, Brose Basket, Darussafaka Dogus, Dinamo BdS Sassari
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider