Košarka
SPORTOVI
Košarka
Unatoč razočaranju

Zdovcu će biti ponuđen novi mandat na slovenskoj klupi: 'Ne vidim boljega od njega'

Izborniku slovenske košarkaške reprezentacije Juri Zdovcu bit će ponuđeno produženje ugovora koji istječe krajem godine unatoč neuspjehu i razočaranju nakon što je Slovenija na EuroBasketu u Francuskoj izgubila u osmini finala od Latvije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik slovenskog košarkaškog saveza Matej Erjavec izjavio je da nakon neuspjeha na prvenstvu od Zdovca koji je najavljivao medalju očekuje analizu stanja, ali da on i dalje ostaje njegov favorit za izborničko mjesto.

"Objektivno ne vidim boljega selektora od Zdovca i on ostaje moj favorit za taj položaj", kazao je Erjavec u ponedjeljak za Slovensku televiziju.

Nekadašnji košarkaški reprezentativac i uspješan trener izborničku dužnost preuzeo je od Božidara Maljkovića prije dvije godine, a slovensku izabranu vrstu vodio je po treći put, doživjevši najlošiji rezultat.

Slovenija je pod njegovim vodstvom ostvarila svoje do sada najbolje rezultate - četvrto mjesto na EuroBasketu 2009. i sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu prošle godine.

Zdovc je u ponedjeljak za ljubljansko "Delo" izjavio kako priznaje veliki neuspjeh, da za to ne krivi igrače, nego sam preuzima odgovornost za loš plasman, dok će o ponudi da ostane na mjestu izbornika još razmisliti.

"Neću unaprijed kazati ne, sve treba dobro prespavati", kazao je Zdovc, dodavši da bi trebalo dati priliku i novim ljudima kad za to dođe vrijeme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider