Košarka
SPORTOVI
Košarka
dolazi da uvede red

Izazov karijere: Tabak preuzima posrnulog europskog velikana!

Hrvatski košarkaški stručnjak Žan Tabak postao je novi trener europskog velikana, izraelskog ponosa, Maccabija iz Tel Aviva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tabak je dogovorio je suradnju s Maccabijem do ljeta 2017. godine, nakon što je izraelski klub platio sada njegovom bivšem klubu Fuenlabradi 100 tisuća eura. Pregovori Tabaka i Maccabija traju već tjednima, a dosada nisu bili finalizirani zbog želje kluba iz Tel Aviva da ugovor bude na šest mjeseci, odnosno do kraja aktualne sezone. No, čini se da je Maccabi na kraju prvi popustio.

Tabak u Tel Aviv dolazi s velikim iskustvom rada u Real Madridu kao pomoćnik Pablu Lasu, te kao bivši trener Trefla iz Sopota, Girone i Kuxte Laboral.

Tabak je osvojio tri naslova pobjednika Euroleague kao igrač i prošle sezone jedan kao pomoćni trener, a na klupi izraelskog kluba zamijenio je Guya Goodesa.

Hrvatski stručnjak s NBA iskustvom preuzima Maccabi u prilično lošem stanju. U Euroligi je nakon pet kola u skupini D upisao tek jednu pobjedu, dok je u domaćem prvenstvu nakon šest kola na omjeru pobjeda i poraza 4-2. U svakom slučaju netipično za slavni izraelski klub koji je šest puta osvajao naslov prvaka Europe, te je 51 put bio prvak Izraela!

Menadžer momčadi iz Tel Aviva je još jedan Hrvat, legenda kluba, Nikola Vujčić, a Tabaka će u rosteru dočekati veliki talent, 215 centimetara visoki i tek 17 godina 'star' Nikola Bender.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider