Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jedan od najvećih klubova

Žan Tabak: Nisam mogao odbiti Maccabi

Hrvatski trener Žan Tabak, koji je nakon samo šest kola napustio španjolsku Fuenlabradu, rekao je da je dolazak u Maccabi prilika koja se ne propušta jer je riječ o jednom od najvažnijih klubova u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Svjestan sam što ova nagla promjena znači za Fuenlabradu Montakit, nakon jedva šest odigranih prvenstvenih kola, i zaista mi je žao“, rekao je Tabak. „Ali u isto vrijeme nadam se da su svi svjesni kakva mi se profesionalna prilika pružila, prilika koju nisam mogao propustiti. Maccabi je jedan od najvažnijih klubova Europe“, napomenuo je.

Izraelski prvak Maccabi počeo je sezonu s tri poraza u četiri utakmice Eurolige, a nakon posljednjeg neuspjeha protiv njemačkog Brose Basketa uručen je otkaz treneru Guyu Goodesu. Krajem prošlog tjedna španjolske novine Mundo Deportivo pisale su kako je upravo Tabak prvi izbor kluba čiji je direktor bivši hrvatski reprezentativac Nikola Vujčić.

U ponedjeljak su Fuenlabrada i Maccabi potvrdile transfer hrvatskog trenera.
Tabak je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor s Fuenlabradom, momčadi iz jugozapadnog predgrađa Madrida, koja nakon šest kola ima tri pobjede i tri poraza te drži osmo mjesto među 18 klubova španjolske prve lige. Lani je 45-godišnji Tabak bio pomoćni trener Real Madrida s kojim je osvojio Euroligu, španjolsko prvenstvo, kup i superkup.

„Nemam što drugo reći nego zahvaliti upravi Fuenlabrade na povjerenju. Tu sam zatekao ambijent pogodan za rad, jako predane ljude i klub profesionalno organiziran“, rekao je Tabak. „Naravno, posebno sam zahvalan igračima i trenerskom osoblju na zajedničkom naporu i radu. Nadam se da će sada biti još uspješniji. Također hvala i navijačima koji su me od prvog dana lijepo primili“, dodao je.

U Fuenlabradi ostaju hrvatski igrači Marko Popović (33) i Josip Sobin (25) koje je doveo ljetos.
Fuenlabrada je poželjela sreću hrvatskom treneru te napomenula da će u idućim satima objaviti ime novog trenera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider