Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poraz Cibone

Zagreb priredio senzaciju u polufinalu Kupa, Cedevita drugi finalist!

U finalu 23. izdanja hrvatskog košarkaškog kupa 'Krešimir Ćosić' u četvrtak u 20.00 sati u dvorani II Doma sportova igrat će Cedevita i Zagreb...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je u polufinalnom ogledu pobijedila Zadar 82-70, dok je Zagreb priredio senzaciju porazivši Cibonu 84-79.

Cedeviti će to biti treće finale u povijesti, nakon što je prošle sezone u završnom ogledu izgubila od Cibone, a godinu ranije dobila Zagreb. 'Mravima' će to biti deveto finale u povijesti, a dosad su tri puta slavili (2008, 2010, 2011).

Cedevita je rutinski stigla do pobjede protiv Zadra, a tijekom susreta je imala i 21 koš viška 61-40). Najefikasniji igrači u pobjedničkim redovima bili su Luka Babić sa 18, te Jusuf Nurkić i Tomislav Zubčić sa po 12 koševa, dok su Zadar predvodili Marko Šutalo sa 20 i Toni Prostran sa 13 koševa.

U drugom polufinalnom dvoboju mlada momčad Zagreba je priredila senzaciju pobijedivši Cibonu 84-79. Premda je Cibona bila favorit, 'mravi' su odigrali sjajnu utakmicu i posve zasluženo izborili pobjedu. Zagreb su do velike pobjede predvodili Miralem Halilović sa 18 koševa, Juraj Segarić sa 15, te Ivan Mileković sa 13 koševa, dok su kod Cibone najefikasniji bili Dario Šarić sa 25 i Davor Kus sa 21 košem.

Zagreb je 2:30 minuta prije kraja susreta imao osam koševa viška (83-75), no Cibona je završnici uspjela vratiti susret u neizvjesnost i 18 sekundi prije kraja stigla je na minus jedan (84-85). Toni Brnas je s dva slobodan bacanja odveo Zagreb do vodstva 87-84, a u posljednjem napadu Šarić je iz teške pozicije promašio tricu za produžetak.

Finalni susret na rasporedu je u četvrtak u 20.00 sati. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider